Παράσταση θεάτρου playback με την ομάδα ΔΕΚΑ

 ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ώρα 20.00

Συνδρομή ελευθερη από 3 Ευρώ και άνω

Εικόνα1

Συνοπτικά σας παρουσιάζουμε τι είναι μια παράσταση playback:                                          Σε μια παράσταση θεάτρου playback δεν υπάρχει κείμενo. Το κείμενο δημιουργείται την ώρα της παράστασης. Όποιος θεατής νοιώσει την ανάγκη, μοιράζεται με τους ηθοποιούς και το κοινό μια ιστορία, μια σκέψη, ένα συναίσθημα, ακόμα κι ένα όνειρο που είδε… ή… που θα ήθελε να δει… και μια ομάδα ειδικά εκπαιδευμένων ηθοποιών αναλαμβάνει να το παίξει εκείνη την στιγμή.

Αυτοσχεδιαστικά, με λόγο, ήχο, κίνηση και στοχεύοντας στην σουρεαλιστική ή συμβολική απόδοση της ιστορίας.

Ποιοί είμαστε: Η ομάδα ΔΕΚΑ μετράει περισσότερες από 200 ώρες πρόβας – εφαρμογής στο αυτοσχεδιαστικό θέατρο playback (με κοινό ή χωρίς).  Είναι πλήρως εκπαιδευμένη και έτοιμη να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί με συνέπεια οποιουδήποτε τύπου ιστορία ακουστεί.  Με γνώση των βασικών αρχών ψυχολογίας.   Με πλήρη εκπαίδευση στην υποκριτική και τον αυτοσχεδιασμό.

Το θέατρο playback δεν έχει μόνο ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Εκπαιδεύει τους  θεατές στο προσωπικό τους «άνοιγμα» και στην διαχείριση ζητημάτων που θα ακουστούν μέσα από τις ιστορίες (είτε προσωπικά θέματα είτε κοινωνικά). Έχει επίσης θεραπευτικό χαρακτήρα, αφού το μοίρασμα μιας ιστορίας και η θεατρική της απόδοση βοηθάει στην αυτογνωσία του αφηγητή, αλλά και των υπολοίπων θεατών που θα τύχει να ταυτιστούν αποδεικνύοντας πόσο το «ατομικό» γίνεται «συλλογικό».

Εικόνα2

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

 ΛΙΛΑ ΜΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

Απόφοιτος της Ανώτερης Δραματικής Σχολής ΒΕΑΚΗ. Ειδική εκπαίδευση στο θέατρο playback (είδος θεάτρου συγγενές με το ψυχόδραμα και τη δραματοθεραπεία) στην εταιρεία δραματικής έκφρασης ΠΑΛΜΟΣ του Λάμπρου Γιώτη.  Διδάσκει Υποκριτική και Αυτοσχεδιασμό στην Ανώτερη Δραματική Σχολή ΒΕΑΚΗ.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΩΣΤΑΛΟΥ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

Καθηγήτρια στο Κέντρο εφαρμοσμένης ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής με θεματολογία σχετική με την προσέγγιση Gestalt (2016 εώς σήμερα)

ΧΡΥΣΗΛΙΑ ΦΑΚΗ – ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ

Σπούδασε Γραφιστική στην σχολή Βακαλό αναζητώντας την δύναμη της εικόνας ως μορφή επικοινωνίας. Επέκτεινε τον κύκλο σπουδών της στην οπτική αναπαράσταση ιδεών και μηνυμάτων (BA hons in Graphic Design), στο London College of Printing του Λονδίνου. Μετεκπαιδεύτηκε ως Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια Post Graduate Diploma in Art Psychotherapy στο Goldsmiths University του Λονδίνου, εστιάζοντας το ενδιαφέρον της στη δημιουργική διεργασία της τέχνης ως θεραπευτικό μέσο επικοινωνίας.

ΧΡΥΣΑ ΑΝΔΡΩΝΗ – ΗΘΟΠΟΙΟΣ

 Απόφοιτη του τμήματος της Σχολής Καλών Τεχνών, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (2010-2014) Απόφοιτη της Ανώτερης Δραματικής Σχολής ΒΕΑΚΗ

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΔΕΛΑΚΑ – ΗΘΟΠΟΙΟΣ

Απόφοιτος ΑΕΙ Πολιτικών Επιστημών Απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης «ΒΕΑΚΗ»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΛΟΥΒΑΤΟΥ – ΗΘΟΠΟΙΟΣ

Απόφοιτος του τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Επαγγελματικές παραστάσεις με την ομάδα Playback ΔΕΚΑ, Pocket Festival και τρεις παραστάσεις στο Athens Stage Festival. Απόφοιτος της Σχολής Δραματικής Τέχνης Παναγιώτας Μουστάκη- Βεάκη

ΘΑΛΕΙΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΚΗ – ΗΘΟΠΟΙΟΣ

Επαγγελματικές παραστάσεις με την ομάδα Playback ΔΕΚΑ, Pocket Festival και τρεις παραστάσεις στο Athens Stage Festival. Απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης «Βεάκη»  Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Θεάτρου Αρσενάλε (Scuola di Teatro Arsenale) στο Μιλάνο Civica Scuola di Musica Claudio Abbado Milano Ανώτερη Σχολή Διερμηνέων και Μεταφραστών (Scuola Superiore di Interpreti e Traduttori) στην Τεργέστη

ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΟΣ

Επαγγελματικές παραστάσεις με την ομάδα Playback ΔΕΚΑ, Pocket Festival και τρεις παραστάσεις στο Athens Stage Festival. Τριτοετής φοιτητής στην Ανώτερη σχολή Δραματικής τέχνης ΒΕΑΚΗ Επαγγελματίας αθλητής υδατοσφαίρισης στην κατηγορία Α1 Συμμετοχή σε διαφημιστικά spot (Milko sake, Cosmote, υποτροφίες, Amita motion, you.gr, Caremarket, What’s up pare wres, Str8)

ΛΙΝΑ ΝΤΑΜΑΝΗ-ΗΘΟΠΟΙΟΣ

Απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης «Βεάκη»

ΤΟΝΙΑ ΠΟΥΡΚΟΥ – ΗΘΟΠΟΙΟΣ

Επαγγελματικές παραστάσεις με την ομάδα Playback ΔΕΚΑ, Pocket Festival και τρεις παραστάσεις στο Athens Stage Festival. Απόφοιτη της Δραματικής Σχολής ΒΕΑΚΗ

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s