Ποιοι είμαστε

cropped-318936_113114818852234_1716666711_n.jpg

Ο Χώρος Γνώσης και Πολιτισμού «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» βρίσκεται στην είσοδο του Αρχαιολογικού Πάρκου της Ακαδημίας του Πλάτωνα Μοναστηρίου και Θηναίας.
Είναι έτσι σχεδιασμένος ώστε να παρέχει στα μέλη του πολλαπλές ευκαιρίες ψυχαγωγίας, χαλάρωσης, πολιτιστικής ενημέρωσης και καλλιτεχνικής έκφρασης, καθώς επίσης και γνώση μέσα από σεμινάρια, φιλοσοφικούς κύκλους συζητήσεων και το δίκτυο μαθημάτων αλληλεγγύης.

1538891_294665354030512_31646066_n

Λειτουργεί ως τόπος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών, τέχνης, αλλά και ως χώρος ψυχαγωγίας και γνώσης με αίθουσες για την λειτουργία του δικτύου αλληλεγγύης μέσα από τη γνώση, αλλά και αίθουσα που διαμορφώνεται ώστε να καλύπτει οποιαδήποτε μορφή εκδήλωσης (μουσική, θεατρικά, βιβλιοπαρουσιάσεις, φιλοσοφικές συζητήσεις, σεμινάρια, προβολές κά), καθώς και εκθέσεις εικαστικών, φωτογραφίας, κοσμημάτων κ.α.

diktyo gnosis (2) OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Παράλληλα είναι τόπος χαλάρωσης για τα μέλη του με βότανα που κρύβουν μύθους, με τον  καφέ, το γλυκό κουταλιού, το τσάι, το κρασί, την ρακί κ.α.

Politeia_candles

GE

Εδώ θα υπάρχουν τίτλοι βιβλίων σχετικοί με την φιλοσοφία (προσωκρατικοί, Πλάτωνας, Επίκουρος κ.α.), αλλά και σπάνιοι τίτλοι βιβλίων.

Θα υπάρχουν κύκλοι με θεατρικό παιχνίδι, παραστάσεις, μουσική, εικαστικά και δράσεις για τα παιδιά.

1459190_10202864174901964_1422301922_n

Ο χώρος λειτουργεί με μέλη δηλαδή με ανθρώπους που αγαπούν τον άνθρωπο την τέχνη και τον πολιτισμό και διεκδικούν την ζωή τους μέσα από την συλλογικότητα.
Με ανθρώπους που συχνάζουν στο χώρο και να τον θεωρούν “δικό τους”.
‘Ενας χώρος άμεσα συνδεδεμένος με το χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνα και την ελευθερία της σκέψης και της ψυχής!

GE

Η πολιτεία είναι χώρος ανταλλαγής γνωσης , τέχνης, πολιτιστικών εκδηλώσεων, εκθέσεων, συζητήσεων και ανταλλαγής ιδεών, βιβλιοπαρουσιάσεων, αναγνωστήριο κ.α

GE

Για μας τους κατοίκους της γωνιάς αυτής της ιστορίας του πανανθρώπινου πολιτισμού, η λέξη «Πολιτεία» που τελικά διαλέξαμε ως όνομα, έχει ένα διαφορετικό νόημα που είναι φορτισμένο από γνώση και διάθεση Δημιουργίας.

Ο φόβος και η ατομικότητα είναι τα κύρια στοιχεία της αφιλοσόφητης εποχής μας και απέναντι σε αυτά εμείς σηκώνουμε το ανάστημα μας, αντιπροτείνοντας το χαμόγελο της γνώσης και την έννοια του «Μαζί».

Τα πάντα ξεκινούν στην εξέλιξη του πολιτισμού μας, από μια ιδέα που έχει πίσω της ένα φιλοσοφικό περιεχόμενο.
Έτσι δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε απαθείς σε ότι συμβαίνει γύρω μας

GE

Οι προτάσεις για τις εκδηλώσεις είναι αποτέλεσμα των ατομικών εισηγήσεων των μελών μας και το μόνο στοιχείο που χρειάζεται να λάβουμε υπόψη μας είναι να είναι σε αρμονία με το καταστατικό και το ήθος που θέλουμε να λειτουργούμε.
Έτσι θεωρούμε ότι οι άνθρωποι μπορούν να λειτουργούν συνθετικά τις απόψεις τους και ότι η πόλωση ως αποτέλεσμα ιδεών και αντιλήψεων δεν προσθέτει στην διαλεκτική προσέγγιση που έχουμε για το μοίρασμα της ζωής.

GE

Βρίσκουμε πάντα τα προτερήματα σε κάθε σκέψη και προσπαθούμε να την εντάξουμε στην δική μας ζωή, χωρίς να κρίνουμε αφοριστικά ότι παρουσιάζεται ως αντίθετη πεποίθηση.
Κάθε μήνα θα βγάζουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μας για την λειτουργία του μικρού μας όμορφου χώρου, και θα θέλαμε την συμμετοχή της Αξίας σας σε ότι από κοινού θέλουμε να πετύχουμε στη ζωή μας.
Έχουμε Ιστορία…. Ας την ζήσουμε!

ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΕΝΕΡΓΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ «ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ» ΜΑΣ…

Θέλεις να  γνωρίσεις ανθρώπους που αγαπούν να μοιράζονται, γνώσεις, ιδέες, αξίες, χρόνο, χαρά, λύπη, τρόπους αντίδρασης σε ότι αποφασίζεται χωρίς εμάς αλλά μας αφορά;

Θέλεις να μπεις στην διαδικασία  να ωριμάσεις, να συναντήσεις διαφορετικούς ανθρώπους, να γνωρίσεις τον εαυτό σου, να ερωτευτείς, να «χτίσεις» το όραμα σου;

Μπορείς να γίνεις ενεργό  μέλος να μάθεις να  δουλεύεις  ομαδικά, να δημιουργήσεις από τη φύση, να πράξεις με αγάπη, να ομορφύνεις  τη ζωή σου, και το πιο σημαντικό να εμπνεύσεις και τις δικές μας ζωές

tzoyran 1

Γίνομαι μέλος στην Πολιτεία σημαίνει:

Μοιράζομαι,  προσφέρω χρόνο, ενέργεια, γνώσεις και δεξιότητες σε κάποιο άτομο ή σε μια ομάδα και αποκτώ γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρίες που θα μου φανούν χρήσιμες για να γνωρίσω τον εαυτό μου και τους άλλους.

Συμμετέχω στις εκδηλώσεις και τις δράσεις της Πολιτείας.

863_172872442878588_242715690_n

 Θέλω να είμαι μαζί με ανθρώπους που μοιράζονται τις ίδιες αξίες

Θέλω να αισθάνομαι χρήσιμος/η και απαραίτητος/η να μοιράζομαι τις ιδέες μου με τους άλλους, να φιλοσοφώ, να ανταλλάσσω ιδέες και απόψεις ως πολίτης και να διασκεδάζω, να παίζω, να τρέχω να χαλαρώνω και να περνάω καλά ως μέλος της μεγάλης παρέας.

Να μοιράζομαι τις χαρές και τις δυσκολίες, να βοηθάω όπου χρειάζεται και να με βοηθούν όταν το χρειάζομαι.

Θέλω να αξιοποιήσω τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις εμπειρίες μου

συμπόσιο 1 011

 Όλα τα μέλη συμμετέχουμε σε όλες τις δράσεις (ή σε όσο περισσότερες μπορούμε) 

Αρνούμαστε να καθόμαστε μόνοι μπροστά στην τηλεόραση και να μην αντιδράμε.

Θέλουμε να μοιραστούμε, να ανταλλάξουμε να προσφέρουμε και  να μας προσφέρουν, να δουλέψουμε μαζί, να περπατήσουμε, να χορέψουμε, , να χαλαρώσουμε, να απολαύσουμε τη ζωή, το μεγαλείο της φύσης, τον σπόρο που βλασταίνει.

Να παίξουμε και να ακούσουμε  μουσική, να δούμε θέατρο, να σχολιάσουμε μια ταινία ή ένα ντοκιμαντερ, να παίξουμε διαδραστικά ομαδικά ή επιτραπέζια παιχνίδια.

Να αναλύσουμε ενδιαφέροντα θέματα όπως  η φιλοσοφία, η κοινωνική ανθρωπολογία, η κβαντική φυσική, η αστρονομία,  η επιστημονική φαντασία, η ζωγραφική, η αυτογνωσία, η προσωρινότητα, η αυτάρκεια και πολλά άλλα.

Να μιλήσουμε για τη ζωή και το θάνατο, την θρησκεία και την αθεία , την πολιτική και την αποχή, την ελευθερία και την εξάρτηση, τα φύλα και τα παιχνίδια εξουσίας, το φως και το σκοτάδι, τη δράση και τη μη δράση..

Για όλα αυτά γίνομαι αρχικά φίλος της Πολιτείας, συμμετέχω όποτε μπορώ χωρίς καμία υποχρέωση και αν μου αρέσει η φιλοσοφία τότε αποφασίζω και γίνομαι τακτικό μέλος.

Οταν γίνω ενεργό μέλος σημαίνει ότι έχω περισσότερες υποχρεώσεις, δηλ.   μοιράζομαι τις γνώσεις μου, το χρόνο μου, την ενέργειά μου και τις ικανότητές μου και συμμετέχω ενεργά στις δράσεις της Πολιτείας στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου αλλά σίγουρα η παρουσία μου δεν πρέπει να είναι λιγότερη από 2 ως 4 ώρες τον μήνα.

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ “ΠΟΛΙΤΕΙΑ” ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Μοναστηρίου 136, τηλ. 210 5120650 (ώρες 17.30 εως 23.30)

Advertisement

8 thoughts on “Ποιοι είμαστε

 1. Θα με ενδιέφερε ο εθελοντισμός. Περιμένω mail σας για περαιτέρω δράσεις

  • Καλησπέρα σας !!!Θα χαρώ να σας δω στην Πολιτεία μας… όποτε μπορέσετε..τηλεφωνήστε μου.
   Το τηλέφωνό μου είναι 6932740751 (μετά τις 11.00 το πρωι)
   φιλικά
   Αναστασία Παπαγεωργίου

 2. Γειά σας! Θα με ενδιέφεραν πολυ τα μαθήματα δημοσιογραφίας! Περιμένω mail σας για περισσότερες πληροφορίες ( ποσο διαρκούν,σχετικά με τη συνδρομή,κ.α)

  • ειμαστε στην Ακαδημία Πλάτωνος διπλα στο Αρχαιολογικό πάρκο. Μοναστηρίου 136 στην πρωτη σελίδα εχει χάρτη…
   Απο Ομόνοια ή από Μεταξουργείο το 051 που πηγαινει στα πρακτορία σταση παάιο τέρμα… ειμαστε ανοιχτά καθε μέρα απο 5 μ.μ. εως 11.30 και σαββατοκυριακα 11 π.μ. με 2 μ.μ. και 5 μ.μ. εως 11.30 μ.μ.

 3. θα θελαμε να κοιταξετε θερμα το θεμα ΕΛΛΑΔΑΣ και ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ -ΕΙ-E.N.D

  • Ευτυχώς για εμας τυγχάνει να γνωριζουμε προσωπικά αυτόν τον ακατονομαστο….και αν θέλατε εσεις να σας ενημερώσουμε για συτό το “φαινόμενο”

 4. καλησπερα θα ενδιαφερομουν για τα μαθηματα δημοσιογραφιας… ελπιζω οι ωρες που αναγραφεται στην πιο πανω απαντηση σας ν ισχυουν…. ευχαριστω

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s