Δωρεαν μαθήματα παραδοσιακων οργανων για αρχαρίους

Λύρα, Λαούτο και Μαντολίνο

Η Πολιτεία αρχίζει μαθήματα παραδοσιακών οργάνων για μικρους και μεγάλους.       Η ημέρα και οι ώρες θα καροριστούν από την ίδια την ομάδα στην πρώτη συνάντηση, ετσι ώστε να βρεθεί κοινή μερα και ώρα που να μπορουν όλοι.

Δηλώστε άμεσα συμμετοχή στο: politeiapolitismos@gmail.com

Υπέυθυνος διδασκαλίας : Ο Φωκάς Μουρτζάκης

%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82-1

%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82

Ο Φωκάς Μουρτζάκης γεννήθηκε 26/7/1990 και μεγάλωσε στη Πάτμο. κατάγεται απ το Αντισκάρι Μεσσαρά ηρακλειου.παρόλο που μεγάλωσε  με νησιωτικά ακούσματα η κρητική μουσική ήταν αυτή που τον κέρδισε. Σε ηλικία 13 χρονων παίρνει την πρώτη του λύρα και αυτοδίδακτος μαθαίνει τις πρώτες του μελωδίες. Στα 15 του  πηρε μερος στους περιφερειακούς μαθητικούς αγώνες και απέσπασε το πρώτο βραβειο.σε ηλικία 16 χρόνων ασχολείται πλέον επαγγελματικα δημιουργώντας το πρώτο κρητικό σχήμα στη  Πάτμο.. Συμμετείχε σε διάφορες εκδηλώσεις και συναυλίες σε διάφορα νησιά ταξιδεύοντας τους ήχους της Κρήτης στο αιγαιο.. Μετά την στρατιωτικη του θητεία παίρνει την απόφαση να μείνει μόνιμα στην Αθήνα για να κάνει σπουδές πάνω στη μουσική.. Ξεκίνησε βυζαντινή μουσική και παράλληλα συνεργασίες με διάφορους κρητικούς και όχι μόνο καλλιτέχνες. Για δύο χρόνια συνεργάστηκε με το Νίκο καραβυρακη όπου έμαθε πολλά πράγματα πάνω στη κρητική παράδοση.

Τώρα πλέον με τον Παναγιώτη Κουτούζο ενώνουν τις δυνάμεις και τις ανησυχίες τους πάνω στη παράδοση φέρνοντας έναν φρέσκο αέρα στην  κρητική μουσική…

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s