Με 2 δυνατές εκδηλώσεις ο Νοεμβριος στην ΠΟΛΙΤΕΙΑ μας

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014, ώρα 21.30

 «ΚΑΠΟΤΕ, ΜΩΡΟ ΜΟΥ…»

Ευσταθία & Δαυίδ Ναχμίας 

ΑΦΙΣΑ ΕΥΣΤΑΘΙΑΕίναι γνωστή στο κοινό η αδυναμία της Ευσταθίας για το ελαφρό τραγούδι. Η αγάπη της για αυτό, υπήρξε το έναυσμα για την καλλιτεχνική συνάντησή της με τον εξαιρετικό πιανίστα  και δημοσιογράφο Δαυίδ Ναχμία που χρόνια τώρα είναι αποκλειστικά αφοσιωμένος στη μελέτη της ιστορίας και στην ερμηνεία αγαπημένων, αλλά και λιγότερο γνωστών ελαφρών τραγουδιών

Μαζί στη σκηνή παντρεύουν με ένα μοναδικό τρόπο το χθες και το σήμερα και μοιράζονται με το κοινό τους τραγούδια των δεκαετιών του ‘30, ‘40 και ‘50, με επιλογές τραγουδιών των Αττίκ, Γιαννίδη, Σουγιούλ, Χαιρόπουλου, Κοφινιώτη, Ραπίτη κλπ.

Σε αυτό το ταξίδι δεν θα λείψουν οι σταθμοί σε γνώριμα και αγαπημένα κομμάτια από τη δισκογραφία της Ευσταθίας, με εμφανείς επιρροές από το ελαφρύ τραγούδι και την jazz, με στίχους που φέρουν το δικό της μοναδικό στίγμα.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ 7 & 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014, ώρα 20.30

Μουσικοθεατρική παράσταση «Passport project»

Τη σχέση μας με το ξένο, το «άλλο», το διαφορετικό πραγματεύεται η μουσικοθεατρική παράσταση «Passport project».

Passport project poster-Politeia print

Ο μετανάστης και το αναγκαστικό βίαιο ταξίδι του γίνεται η αφορμή για να παρακολουθήσουμε μέσα από κείμενα και 20 διασκευασμένα τραγούδια, σύγχρονα, δημοτικά και ethnic, το ταξίδι του καθενός από μας γιατί όλοι είμαστε εν δυνάμει μετανάστες, γιατί όλοι ξένοι είμαστε και μέσα κι έξω απ΄τις πατρίδες.

Από τον Κούρδο και τον Αφρικανό μέχρι τον Μικρασιάτη του ’22 και τον Έλληνα που ξενιτεύεται πάλι σήμερα.

Τραγούδι-κείμενα-ερμηνεία: Γιάννης Κωσταρής, Ηλεκτρ.μπάσο, αναλογικά εφέ, loops, πιάνo : Απόστολος Καλτσάς, Σκηνοθεσία: Βαλεντίνη Σιόβα, Φιλική συμμετοχή(ηχογράφηση)-ney: Νίκος Παραουλάκης , video παράστασης: Shoot The Band, Φωτογραφίες: Νίκος Κατσαρός,Θανάσης Ίσαρης, Κατασκευή κούκλας : Φαίη Ρεϊζίδου, Αφίσα: Γιώργος Σκαραφίγκαςδιάρκεια: 70 λεπτά, παραγωγή: Zp87

 

 

 

 

 

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s