ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!! ΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ!!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ – ΜΑΡΤΙΟΣ 2014

 ΣΑΒΒΑΤΟ 8 Μαρτίου, ώρα 21.00

Απόψε αυτοσχεδιάζουμε…

«ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ στην Ακαδημία Πλάτωνος»

akadimia-platonos

Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα η επίσκεψη στον τόπο που δίδαξε ο Πλάτωνας. θα ήταν αυτονόητη, με πλήθος τουριστών επιστημόνων και φοιτητών από όλον τον κόσμο να συνέρρεαν να δουν, να θαυμάσουν και να οσμιστούν το πνευματικό κέντρο που καθόρισε τη φιλοσοφική σκέψη του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού.

 Στην Ελλάδα πάλι, στο όνομα του γενικού ξεπουλήματος, στο  Αρχαιολογικό πάρκο.ο Υπουργός Περιβάλλοντος και ο Δήμος Αθηναίων υπέγραψαν να γίνει εμπορικό κέντρο και μάλιστα χωρίς ντροπή, έδωσαν και το όνομα  «Οι κήποι της Ακαδημίας». Ενα εμπορικό κέντρο μαμούθ, που θα αναλώσει το τεράστιο πολιτιστικό κεφάλαιο της περιοχής με το χειρότερο τρόπο.

 Αντίθετα, όλοι εμείς που αμτιλαμβανόμαστε τον «πλούτο» της Ακαδημίας του Πλάτωνος διεκδικούμε τη συνολική ανάπλαση της γειτονιάς, με την ανάδειξη του ιστορικού χώρου, την ανέγερση του νέου Μουσείου της Πόλης των Αθηνών, με ποδηλατόδρομους με αθλητικούς χώρους, με πράσινο και με συνεργατικές και οικογενειακές επιχειρήσεις που θα χτίζουν ανθρώπινες σχέσεις και αξίες στην καθημερινότητα, δημιουργώντας «παιδεία» για τα παιδιά μας και τρόπους για να ζούμε χωρίς να γίνουμε με το ζόρι «δούλοι».

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 Μαρτίου,  ώρα 17.00

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ    «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών»

 disney-cinema-komix-o-basilias-ton-liontarion

Ο Βασιλιάς των Λιονταριών (αγγλικάThe Lion King) είναι αμερικάνικη ταινίακινουμένων σχεδίων παραγωγής 1994. Προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 15 Ιουνίου 1994 από τη Walt Disney Pictures. Το σενάριο δανείζεται στοιχεία από ιστορίες τηςΒίβλου με τον Ιωσήφ και τον Μωυσή αλλά και από το μυθιστόρημα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ Άμλετ. Η ταινία έμεινε για χρόνια η υψηλότερη σε εισπράξεις ταινία κινουμένων σχεδίων έως ότου ξεπεράστηκε το 2003 από το Ψάχνοντας τον Νέμο (Finding Nemo, 2003), ωστόσο είναι μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη σε εισπράξεις ταινία κινουμένων σχεδίων παραδοσιακού σχεδιασμού, και στην ποιότητά της θεωρείται κορυφαία μέχρι και σήμερα. Η ταινία ανήκει επίσης στην περίοδο που είναι γνωστή ως Αναγέννηση της Ντίσνεϋ. Η ταινία γνώρισε τεράστια επιτυχία και δέχτηκε αρκετά καλές κριτικές παγκοσμίως, με εισπράξεις που έφτασαν τα $951 εκατομμύρια. Ήταν η μεγαλύτερη σε εισπράξεις ταινία του 1994 και σήμερα είναι η 16η σε εισπράξεις παγκοσμίως.

Ακολουθεί συζήτηση. Συντονίζουν: Αθηνά Κακλαμάνη & Αθηνά Ρουμπέν

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 Μαρτίου,  ώρα 19.30

 ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ «The Artist»

 250px-The_Artist

The Artist είναι γαλλική αισθηματική ταινία, παραγωγής 2011, σε σκηνοθεσία και σενάριο του Μισέλ Χαζαναβίσιους. Πρωταγωνιστούν οι Ζαν Ντιζαρντέν και Μπερενίς Μπεζό. Η ιστορία διαδραματίζεται στο Χόλιγουντ μεταξύ του 1927 και του 1932 και εστιάζει στη φθίνουσα πορεία της καριέρας ενός κινηματογραφικού αστέρα του βωβού κινηματογράφου και μιας ανερχόμενης και φιλόδοξης ηθοποιού του ομιλούντος κινηματογράφου. Η ταινία είναι ασπρόμαυρη και σχεδόν ολόκληρη βωβή. Η πρεμιέρα της πραγματοποιήθηκε στο Φεστιβάλ Καννών όπου ο Ντιζαρντέν κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού. Κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις 12 Οκτωβρίου 2011. Απέσπασε εξαιρετικές κριτικές ενώ έχει λάβει πολλά βραβεία και υποψηφιότητες. Βραβεύτηκε με τρεις Χρυσές Σφαίρες συμπεριλαμβανομένης  και Καλύτερης Ταινίας Κωμωδία/Μιούζικαλ, Σκηνοθεσίας και Α’ Ανδρικού Ρόλου και 10 υποψηφιότητες για Όσκαρ κερδίζοντας 5, μεταξύ των οποίων Καλύτερης ΤαινίαςΣκηνοθεσίας και Α’ Ανδρικού Ρόλου. Η βράβευση της ταινίας με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας την κατέστησε την πρώτη βωβή παραγωγή που κέρδισε το βραβείο μετά τα Φτερά (Wings, 1927) στην πρώτη τελετή των βραβείων το 1929, την πρώτη ταινία με ανάλυση εικόνας 4:3 που κέρδισε το βραβείο μετά την ταινία Μάρτι (Marty, 1955) το 1956 και την πρώτη ασπρόμαυρη ταινία που κέρδισε το βραβείο μετά την ταινία Η Λίστα του Σίντλερ(Schindler’s List, 1993) το 1994.

Ακολουθεί συζήτηση. Συντονίζει: Ουρανία Πλαφουντζή

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 Μαρτίου, ώρα 12.30 (μεσημέρι)

 ΣΕΜΙΑΝΑΡΙΟ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ:   «Μύθοι και πραγματικότητα για την Ασφάλιση»

ASFALISH

 Είναι η ασφάλιση πολυτέλεια ή ανάγκη; Συμβάλλει στην κοινωνία μας βελτιώνοντας το βιοτικό μας επίπεδο; Γνωρίζουμε τι ισχύει σήμερα για την ασφάλιση στην Ελληνική Κοινωνία και ποια είναι η προοπτική της; Γνωρίζουμε τα είδη ασφάλισης και πως μπορούν να μας εξασφαλίσουν; Για όλα τα παραπάνω ερωτήματα και για πολλά ακόμα θα μιλήσουμε για να δούμε αν πράγματι υπάρχουν απαντήσεις. Οργανώνουμε αυτό το ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ  επειδή θεωρούμε σημαντικό θέμα ΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.

Εισηγητής: Νίκος Πάντελής (σύμβουλος ασφάλισης)

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 Μαρτίου,  ώρα 19.30

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ   «Το χρώμα του χρήματος»

TO XROMA TOY XRHMATOS

Αμερικανική ταινίαΣκηνοθεσία: Τζ. Σ. Κάντορ  Πρωταγωνιστούν:  Κέβιν Σπέισι, Ντέμι Μουρ, Τομ Μπέτανι, Τζέρεμι Αϊρονς, Ζάκαρι Κουίντο, Σάιμον Μπέικερ, Στάνλεϊ Τούτσι

 Γίνε Πρώτος! Γίνε πιο Έξυπνος… ή Κλέψε!!!Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στην πραγματική ιστορία του επενδυτικού κολοσσού Lehman Brothers που κατέρρευσε το 2008. Έκαναν το Μεγαλύτερο Έγκλημα του Αιώνα… Και δεν ήταν καν Παράνομοι!!!  24 δραματικές ώρες σε έναν αμερικανικό επενδυτικό κολοσσό στις αρχές της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης το 2008. Ένας νέος οικονομικός αναλυτής, υπάλληλος μιας αμερικάνικης εταιρίας επενδύσεων ανακαλύπτει ένα λάθος στην θεμελιώδη εξίσωση του συστήματος οι επιπτώσεις του οποίου απειλούν με κατάρρευση όχι μόνο την εταιρία αλλά και ολόκληρο το οικονομικό σύστημα του δυτικού κόσμου. Τα ανώτερα στελέχη της εταιρίας συνέρχονται με σκοπό να λάβουν αποφάσεις με οικονομικό αλλά και ηθικό αντίκτυπο στις ζωές τους.

. Ακολουθεί συζήτηση. Συντονίζει: Μάριος Ρηγόπουλος

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 Μαρτίου, ώρα 21.00

«Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη από την όμάδα, «Μύθος». 

eklisiazouses

Μια ανατροπή, μια μη βίαιη και αναίμακτη επανάσταση. Η διασκευή της Νίκης Τριανταφυλλίδη τοποθετεί τις «Εκκλησιάζουσες», στο παρόν, τη σύγχρονη εποχή του μνημονίου και της τρόικας, σεβόμενη ωστόσο το διαχρονικό ούτως ή άλλως πνεύμα του έργου του Αριστοφάνη. Η Πραξαγόρα και οι γυναίκες της Αθήνας, συμβολίζουν το νέο αίμα στην πολιτική σκηνή, τους πολιτικούς, που είναι αμόλυντοι από την αρρώστια της εξουσίας και  έρχονται αποφασισμένοι να πάρουν την τύχη της πατρίδας στα χέρια τους, ανατρέποντας το βαθιά διεφθαρμένο πολιτικό καθεστώς των προηγούμενων γενιών. Και το πολίτευμα που θεσπίζουν είναι ένα δίκαιο πολίτευμα. Ίσα δικαιώματα για όλους, όλοι ίσοι απέναντι στους νόμους, ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος, εθνικότητας, ένα κοινό σύστημα διαβίωσης, ένα κοινό δημόσιο ταμείο, δίκαιος καταμερισμός του πλούτου, κατάργηση της ατομικής περιουσίας και πάνω από όλα πρόσβαση όλων ανεξαιρέτως των πολιτών, σε όλα τα αγαθά που είναι απαραίτητα για μία ανθρώπινη και αξιοπρεπή ζωή, τροφή, στέγη, εργασία, εκπαίδευση.  Μία πολιτική σάτιρα που στηλιτεύει με κωμικό και ταυτόχρονα καυστικό τρόπο τα κακώς κείμενα στην πολιτική σκηνή της Ελλάδος και περνά μηνύματα αφύπνισης και εγρήγορσης όλων μπροστά στους κινδύνους πού έρχονται από παντού. Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Νίκης Τριανταφυλλίδη (1942-2013), η οποία μπορεί να ταξίδεψε στη γειτονιά των αγγέλων πρόσφατα, αλλά είναι σίγουρο πως θα συνεχίσει να κατοικεί για πάντα, στις καρδιές όλων όσων την αγάπησαν. Μετάφραση – Διασκευή : Νίκη Τριανταφυλλίδη. Σκηνοθεσία – Κινησιολογία : Ζωή Μασούρα.Β Βοηθός Σκηνοθέτη : Kamel Abdi.  Μουσική Επιμέλεια : Νίκη Τριανταφυλλίδη. Τεχνικός Ήχου – Φωτισμού : Kamel Abdi. Κοστούμια : Ομάδα «Μύθος» – Σωτηρία Θωμοπούλου. Σχεδιασμός αφίσας : Εmmanouil (ESB)      Φωτογραφίες: Γιώργος Βούρος. Ερμηνεύουν : Μαρία Δρακοπούλου,   Ξενοφώντας Χατζής, Ζωή Μασούρα, Νίκος Χρηστίδης, Γιάννης Πατρίκιος,  Θανάσης Παπαστάθης

 ΚΥΡΙΑΚΗ 30 Μαρτίου,  ώρα 17.00 

Σύλλογος Φίλων Τόλκιν

ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: Η ελπίδα μέσα από τον ‘Αρχοντα των Δακτυλιδιών. GTS-10-years

Όλοι οι σύλλογοι ΤΟΛΚΙΝ σε όλο τον κόσμο διοργανώνουν την ίδια μέρα και ώρα εκδήλωση με θέμα: ΕΛΠΙΔΑ. Aνάγνωση από ένα λήμμα του Άρχοντα των Δακτυλιδιών και συζήτηση μετά…..κεντρικό θέμα η ελπίδα, όπως αυτή αναδύεται από το συγκεκριμένο κομμάτι και μάλιστα θα είναι Παγκόσμια σε όλους τους συλλόγους Τόλκιν

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 Μαρτίου,  ώρα 19.30

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ   «Μια ιστορία έρωτα και αναρχίας»

 EROTAS ANARXIA

Ιταλική ταινία, σκηνοθεσία Λίνα Βερτμίλερ με τους: Τζιανκάρλο Τζανίνι, Μαριάντζελα ΜελάτοΣκηνοθεσία: Λίνα Βερτμίλερ Σενάριο: Λίνα Βερτμίλερ Παίζουν: Τζιανκάρλο Τζανίνι, Μαριάντζελα Μελάτο, Έρος Πάνι, Πίνα Τσεί, Έλενα Φιόρε.  Μουσική: Νίνο Ρότα, Κάρλο Σαβίνα. Φασιστική Ιταλία 1932: Έξι χρόνια νωρίτερα γίνεται απόπειρα κατά του Μουσολίνι. Ο δράστης, ο δεκαπεντάχρονος Αντέο Ζαμπόνι, πυροβολεί και αστοχεί ενώ στη συνέχεια λιντσάρεται από φασίστες που ακολουθούσαν το Ντούτσε. Το1932 άλλος ένας αναρχικός που έχει ως σκοπό την εκτέλεση του Μουσολίνι δολοφονείται από την αστυνομία. Τότε ο Τουρίν, ένας αγαθός χωρικός, οργισμένος από τη δολοφονία του φίλου του αναλαμβάνει την αποστολή του, παρατάει τη ζωή του στο χωριό, έρχεται σε επαφή με το αναρχικό κίνημα και ταξιδεύει στη Ρώμη όπου θα συναντηθεί με έναν σύνδεσμο που γνωρίζει πότε και που θα βρεθεί ο Μουσολίνι. Ο σύνδεσμος είναι η Σαλόμη, μία αναρχική που δουλεύει σε μπορντέλο και φίλη του Αντέο. Και οι δυο έχουν προσωπικούς και πολιτικούς λόγους να θέλουν τον Ντούτσε νεκρό, αλλά το σχέδιο δεν θα πάει όπως αρχικά το είχαν σχεδιάσει…Μουσική:Canzone arrabbiata – Το τραγούδι της οργής Το τραγούδι έγραψε ο Nino Rota για την ταινία “Film d’amore e d’anarchia”.

Μουσική: Νίνο Ρότα
Στίχοι: Λίνα Βερτμίλλερ
Πρώτη εκτέλεση: Anna Melato

. Ακολουθεί συζήτηση.  Συντονίζει: Άννα Μπαμπίλη

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 Μαρτίου, ώρα 21.00

Η μουσική της παρέας   «Απο το χτες στο σήμερα»

Maria Drakopoyloy 

Μαρία Δρακοπούλου – Γιάννης Γούτης  

 Μια διαδρομή από το 1950 μέχρι σήμερα.  Να θυμηθούμε, να συγκρίνουμε, να νοσταλγήσουμε και να ονειρευτούμε!!!   Ένα πρόγραμμα με τα ωραιότερα τραγούδια της παρέας που έχουν μείνει ανεξίτηλα στο χρόνο και που όλοι σιγοτραγουδάμε.Η ιστορία του Ελληνικού τραγουδιού από το 50 έως σήμερα μια ανεξάντλητη πηγή με νοσταλγία, επανάσταση αλλά και τον ενθουσιασμό  του σήμερα .

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 Μαρτίου,  ώρα 17.00

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ  «Η Παναγία των Παρισίων»

 PANAGIA

Η  Παναγία των Παρισίων  1996 (Αγγλικά:The Hunchback of Notre Dame) είναι μια αμερικάνικη ταινία κινουμένων σχεδίων της Walt Disney Pictures που κυκλοφόρησε το 1996.Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Βίκτορ Ουγκό, αλλά έχει αρκετές διαφορές από την αυθεντική ιστορία. Σκηνοθέτες είναι οι Γκάρι Τρούσντεϊλ και Κίρκ Γουάις οι οποίοι είχαν σκηνοθετήσει την Πεντάμορφη και το Τέρας, ενώ ο παραγωγός είναι ο Ντόν Χάν, παραγωγός τόσο της Πεντάμορφης και του Τέρατος όσο και του Βασιλιά των Λιονταριών. Το 2002 κυκλοφόρησε συνέχεια με τίτλο Η Παναγία των Παρισίων 2. Η ταινία ανήκει στην περίοδο Αναγέννηση της Ντίσνεϋ.

Ακολουθεί συζήτηση. συντονίζουν: Αθηνά Κακλαμάνη & Αθηνά Ρουμπέν

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 Μαρτίου,  ώρα 19.30

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ   «Leon ο επαγγελματίας (the professional

 leon1

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Λικ Μπεσόν με τους: Ζαν Ρενό, Γκάρι Ολντμαν, Ναταλί Πόρτμαν. Η οικογένεια της μκρής Ματίλντα δολοφονείται εν ψυχρώ από αστυνομικούς της δίωξης ναρκωτικών.Εκείνη καταφεύγει στο διαμέρισμα ενός γείτονα, ο οποίος είναι επαγγελματίας δολοφόνος, και ζητά να εκδικηθεί το θάνατο των δικών της. Καταπληκτική ταινία με φοβερές ερμηνείες και ατμόσφαιρα. Ο Jean Reno απίστευτα πειστικός hitman, η Natalie Portman που δεν παίζεται, ενώ ο Gary Oldman είναι καταπληκτικά παρανοϊκός κακός.

Ακολουθεί συζήτηση. Συντονίζει: η Δέσποινα Δανούση

  Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΘΑ ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

 

Leave a comment