Προβολή ταινιών: Ο Δρόμος του Ορφέα & My Stavroula του Κώστα Κολημένου στην Πολιτεία

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 ώρα 21.30

Ο Δρόμος του Ορφέα & My Stavroula του Κώστα Κολημένου

 

Ο Δρόμος του Ορφέα

poster 11

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Κώστας Κολημένος με τους: Μπίλιω Καλιακάτσου, Γιάννης Χρηστοδουλία, Μπίλη Στάμο.  Μια παντρεμένη γυναίκα ερωτεύεται έναν μποέμ νεαρό και φεύγουν για λίγες ημέρες μαζί στην εξοχή. Η επιστροφή τους στην πόλη όμως θα συνοδευτεί με μια απότομη προσγείωση στην πραγματικότητα.  Η νέα ταινία του Κώστα Κολημένου “ταξιδεύει” μέχρι την Ινδία. Διεκδικεί βραβείο στο Φεστιβάλ ” Lake View”

My Stavroula

poster2222

Η νέα ταινία του Κώστα Κολημένου, με  τίτλο “My Stavroula”, επιλέχθηκε από τους διοργανωτές του  φεστιβάλ  “Lake View” της Ινδίας, για το διαγωνιστικό τους τμήμα, στην κατηγορία “Best International Short Film”.  Το συγκεκριμένο φεστιβάλ, συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία της Ασίας, δίνοντας έμφαση στις ανεξάρτητες παραγωγές. Το 2010, με το  μαχητικό του ντοκιμαντέρ  ” Οργώνοντας το χρόνο”, ο Κώστας Κολημένος, παρουσίασε μία συγκινητική μαρτυρία για τα γεγονότα που ακολούθησαν τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το 2008 στα Εξάρχεια, ενώ παράλληλα, κατέγραψε και τις πρώτες δυναμικές πορείες στο κέντρο της Αθήνας, κατά της λιτότητας και των μνημονίων.  Ακολούθησε η ταινία ” Ο δρόμος του Ορφέα”, αφιερωμένη στους έρωτες των ανθρώπων του κοινωνικού περιθωρίου, ενώ η νέα του ταινία, θεωρείται και η πιο προσωπική του.  Η ταινία,  συμμετέχει επίσης στο φεστιβάλ “Short Cine” στην Ολλανδία.

Σύνοψη: Ένας μεσήλικας δημοσιογράφος κάνει δουλείες του ποδαριού αφού η εφημερίδα που δούλευε επί δεκαετίες έκλεισε . Η φίλη του τον εγκαταλείπει για κάποιον νεότερο της. Θα ψάξει τον φίλο του και πρώην συνάδελφο του για να του πει τον πόνο του . θα τον συναντήσει να μαζεύει από τα σκουπίδια την τροφή του. Πανικόβλητος φεύγει από την πόλη και βρίσκει δουλειά σε επαρχιακό τηλεοπτικό κανάλι

 

 

 

 

 

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s