ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ Ενηλίκων 2018 – 2019

ΔΕΥΤΕΡΑ  18.30 – 20.30

Εργαστήρι συνειδητής ενεργοποίησης Υγείας &  Ευημερίας  μέσω του Διαλογισμού
afisa-1 copyΜε απλές τεχνικές χαλαρώνουμε νου & σώμα εστιάζοντας στην γαλήνια δημιουργική σκέψη ! Με την συνεργασία του Νου και την σοφία της καρδιάς, διαχειρίζομαι το άγχος τον θυμό τους φόβους μου. Τακτοποιώ τις σκέψεις και τη ζωή μου.
Καλλιεργώ ιδανικές σχέσεις με τον εαυτό μου και τους συνανθρώπους μου.
Απολαμβάνω γαλήνη και βιώνω θετικά συναισθήματα. Αυξάνω την αυτό-εκτίμηση και την αυτοπεποίθηση μου. Ενεργοποιώ στο μέγιστο την αυτοίαση.
Αναπτύσσω της πνευματικές και ψυχικές μου ικανότητες. Πετυχαίνω τους στόχους μου και πραγματοποιώ τα όνειρα μου. Συνδέομαι με την αφθονία και εναρμωνίζομαι με την ροή. Συντονίζει ο Δημήτρης Γαλάνης  (συγγραφέας, εναλλακτικός θεραπευτής) ΡΟΗΖΩΝ

ΤΡΙΤΗ  17.30 – 19.00 Μαθήματα YOGA  ΕΝΑΡΞΗ 9/10/18

YOGA 2018 copy

Hatha flow yoga. Επίπεδο 1-2. Τα μαθήματα απευθύνονται σε ενήλικες. Μέτριας έντασης, κατάλληλη για αρχάριους και μέσους ασκούμενους. Εστιάζει στο σώμα (asanas) και την αναπνοή (pranayama) Για την συμμετοχή απαραίτητο οι ασκούμενοι να έχουν το δικό τους στρωματάκι yoga (yoga mat)     Μαρία Σοφιανού: Απόφοιτος του εκπαιδευτικού προγράμματος δασκάλων YOGA RYS 200 ωρών στο yoga house όπου πιστοποιήθηκε από τον διεθνή οργανισμό πιστοποίησης της Yoga Alliance© (USA)

ΤΡΙΤΗ  21.00 έως 23.00    Θεατρικό εργαστήρι ενηλίκων (3 ΜΗΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ) ΕΝΑΡΞΗ 9/10/18

 THEATRO ENHLIKON

Η ομάδα  «Καταστρέφοντας τον ρόλο του ηθοποιού» διανύει φέτος τον 4ο χρόνο δημιουργίας της. H συμμετοχή στην ομάδα  έχει σκοπό, τα μέλη της να ανακαλύψουν μέσα από την  διάσταση του θεάτρου, τα οφέλη του. Ακόμη  μέσα από μια συμμετοχική δημιουργία ανακαλύπτουν και τη συμβολή του θεάτρου  στη βελτίωση της προσωπικής τους ζωής.

Αγγελική Τομαρά: Θεατρολόγος  Η Αγγελική Τομαρά εργάζεται ως  θεατρολόγος-εμψυχωτής/σκηνοθέτης και σκηνογράφος. Το 2014 δημιούργησε τη θεατρική ομάδα «Καταστρέφοντας τον Ρόλο του Ηθοποιού», αρχικά στο πλαίσιο δραστηριοτήτων του Δικτύου Αλληλεγγύης στην Ακαδημία Πλάτωνος και στη συνέχεια στην «Πολιτεία, Χώρος Γνώσης και Πολιτισμού» πάλι στην Ακαδημία Πλάτωνος.  Από το 2012 εργάζεται ως σκηνογράφος-ενδυματολόγος σε παραστάσεις της θεατρικής ομάδας των εργαζομένων της εταιρείας PWC (PriceWaterhouseCoopers) στην θεατρική ομάδα του συλλόγου εργαζομένων του ΟΑΕΔ  (2014), και στην παράσταση- devised theatre- του σεμιναριακού χώρου «Spring People». Το θέατρο πέρα από την όποια καλλιτεχνική του διάσταση, το αντιμετωπίζει πρωτίστως ως ένα παιδαγωγικό εργαλείο γι’ αυτό και στόχος της είναι να δουλεύει δημιουργικά με ενήλικες μη επαγγελματίες αλλά και με παιδιά αποβλέποντας στην απελευθέρωση των εκφραστικών μας μέσων ενώ αντιστέκεται σε κάθε περιοριστική κοινωνική επιβολή που οδηγεί το ενήλικα και το παιδί σε εσωτερική απομόνωση.  Αποφοίτησε από το τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2017 ενώ είναι κάτοχος πτυχίου με τίτλο «Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων και Διοίκηση» του ΕΚΠΑ. Από το 2009 παρακολουθεί μαθήματα σκηνογραφίας στο  RADA Royal Academy of Dramatic Art, London Set and Costume Design for theatre (summer course) στο Λονδίνο και στο Εργαστήριο Σκηνογραφίας «Μαρία Χανιωτάκη» όπου και συμμετείχε στις ετήσιες εκθέσεις αποφοίτων σκηνογραφίας  2009 & 2010 με τα έργα “Ματωμένος Γάμος” του Γκαμπριέλ Γκαρσία Λόρκα και «Η Τραπεζαρία» του A.R. Gerney αντίστοιχα.  Το 2015 δούλεψε ως υπεύθυνη Σκηνής στο Εθνικό Θέατρο, στο πλαίσιο της πρακτικής της άσκησης και τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου συμμετέχει στην 13η Διεθνής Έκθεση Σκηνογραφίας Prague Quadrennial στο Student Section των ελληνικών Πανεπιστημίων, με το video art «Αίθουσα Αναμονής». Το 2011 εργάστηκε εθελοντικά στην Οργάνωση Παραγωγής Θεατρικών Παραστάσεων για την θεατρική ομάδα R.U.N. και το έργο «Mind my Gap» στο θέατρο Fabrica και με εθελοντική συμμετοχή στην οργάνωση παραγωγής της παράστασης «Πινόκιο» που δόθηκε για φιλανθρωπικό σκοπό, στον Πολυχώρο «Άννα & Μαρία Καλουτά» Δήμος Αθηναίων. Εργάστηκε για ένα μεγάλο διάστημα στον αεροπορικό τομέα ως Αεροσυνοδός (Aegean Airlines) και στην συνέχεια σε ναυλώσεις ιδιωτικών αεροσκαφών αλλά την κατέκτησε η αγάπη της για το θέατρο γι’ αυτό και αποφάσισε να σπουδάσει σκηνογραφία και θεατρολογία. Το 2012 μαζί με μια ομάδα νέων ανθρώπων από τον καλλιτεχνικό χώρο δημιούργησε το καλλιτεχνικό – ενημερωτικό site Socartes.gr.

ΤΕΤΑΡΤΗ 19.00 εως 20.30  Μαθήματα φωτογραφίας   Εισαγωγή στη φωτογραφία – Θεωρία και Τεχνική  ΕΝΑΡΞΗ 10/10/18

Έγχρωμη φωτογραφία, Είδη Φωτισμού, Ψηφιακή φωτογραφία, Σύνθεση και Αισθητική, Α/Μ φιλμ, Photoshop 

FOTO 

Εισηγήτρια Γελέ Έφη: απόφοιτος ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ Σχολή Γραφικών Τεχνών & Καλλιτεχνικών Σπουδών Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών (Βαθμός Πτυχίου “Λίαν Καλώς” 7,8) 2008-2010: ΙΕΚ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ Τμήμα Μοντάζ (Ηλεκτρονική Συνάρμοση Εικόνας) Απόφοιτος με Υποτροφία (Βαθμός Απολυτηρίου 18 4/8 Βαθμός Πιστοποίησης : 17 1996: ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Διακόσμηση Εσωτερικών χώρων (Βαθμός Απολυτηρίου 19 9/12) ΓΛΩΣΣΕΣ -Αγγλικά άριστα, Πτυχίο Proficiency Certificate in English, Michigan University -Ισπανικά βασική γνώση
Καθηγήτρια Φωτογραφίας με εκπαιδευτικό αντικείμενο την παράδοση μαθημάτων Φωτοευαισθησιομετρίας, Θεωρία και Τεχνική της Φωτογραφίας. ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ Καθηγήτρια Φωτογραφίας με εκπαιδευτικό αντικείμενο την παράδοση μαθημάτων Διαφημιστικής Φωτογραφίας, Σημειολογία της Φωτογραφικής εικόνας, Οπτική Αντίληψη και Επικοινωνία, Ασπρόμαυρη Φωτογραφία, Φωτογραφικές Εφαρμογές – Αρχιτεκτονική Φωτογραφία 2014: Μηνιαίο Περιοδικό «MACHINE» 

ΠΕΜΠΤΗ 20,00 – 22.00 ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΑΡΞΗ 11/10/18

zografikh

Ελεύθερο σχέδιο (κάρβουνο ή μολύβι), χρώμα (ακρυλικά χρώματα), εικονογράφηση (ξυλομπογιές), και στυλιζάρισμα (μαύρα μαρκαδοράκια). Τα μαθήματα απευθύνονται σε ενήλικες, αρχάριους ή προχωρημένους που έχουν αγάπη για την ζωγραφική και θέλουν είτε να μάθουν είτε να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους.  Στη διάρκεια των μαθημάτων πέρα από το πρακτικό κομμάτι (μαθαίνω να αποτυπώνω σωστά πάνω σε ένα χαρτί τρισδιάστατα αντικείμενα), θα πραγματοποιηθεί και το θεωρητικό κομμάτι (φιλοσοφία και ιστορία τέχνης).  Μαθήματα ζωγραφικής.

Μαρία Σοφιανού: Σπούδασε στον ΑΚΤΟ γραφιστική και διακοσμητική και αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου και  από το 2009 ασχολείται επαγγελματικά. Από μικρή είχε αγάπη για τη ζωγραφική και από το 2006 μέχρι και τώρα ασχολείται ενεργά με τον κλάδο της ζωγραφικής. Επί 4 συνεχόμενα χρόνια παρέδιδε μαθήματα ζωγραφικής και γραφιστικής σε ενήλικες. Αφού τελείωσε τις σπουδές της αποφάσισε να ασχοληθεί και με το κομμάτι της yoga. Το 2010 είχε την πρώτη της επαφή με την hatha yoga σε καταξιωμένα στούντιο. Ύστερα ασχολήθηκε με την Vinyasa, με την yoga Nidra, και με το Partner.  Το 2017-2018 παρακολούθησε με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δασκάλων YOGA RYS 200 ωρών στο yoga house όπου πιστοποιήθηκε από τον διεθνή οργανισμό πιστοποίησης της Yoga Alliance© (USA) Εμπειρία και συνεχής κατάρτιση:Σεμινάρια ζωγραφικής (ελεύθερο-γραμμικό σχέδιο, χρώμα, εικονογράφηση).Σεμινάρια φιλοσοφίας και ιστορία τέχνης. Σεμινάρια φωτογραφίας.Σεμινάρια ψυχολογίας (αυτογνωσία, προσωπική ανάπτυξη, εμψύχωση ομάδων μέσω τέχνης). Δημιουργία και μελέτη τελικής μακέτας.Μελέτη και κατασκευή πήλινων διακοσμητικών αντικειμένων Σεμινάρια Νευρο-γλωσσικού προγράμματοςΣεμινάρια Vinyasa Flow και οργανική κίνηση

 

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s