ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ για Παιδιά & Εφήβους 2018 – 2019

ΣΑΒΒΑΤΟ 13.30 – 14.30 (τμήματα 10 ατόμων  από 5 ετών) ΕΝΑΡΞΗ 13/10/18

 «Ο Χορός της Ισιδώρας Ντάνκαν», με τη Σάντρα Βούλγαρη

 xoros

Το εργαστήρι «Ο Χορός της Isadora Duncan» με την χορεύτρια, χορογράφο και καθηγήτρια χορού Σάντρα Βούλγαρη θα μας εισάγει στις αρχές και την τεχνική του χορού της Ισιδώρας Ντάνκαν, της μεγάλης πρωτοπόρου που έφερε την επανάσταση στην ιστορία του χορού. Ένας χορός της χαράς, της ελευθερίας, της ομορφιάς, χωρίς περιορισμούς. Μια ολοκληρωμένη μέθοδος που καλλιεργεί σώμα, ψυχή και πνεύμα, ενθαρρύνει τη φυσική, ανεπιτήδευτη κίνηση, τη μουσικότητα και τη δημιουργικότητα. 

Σάντρα Βούλγαρη 
Η Σάντρα Βούλγαρη είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Χορού και του Laban Center for Movement and Dance στο Λονδίνο. Έχει ειδικευτεί στον Χορό της Ισιδώρας Ντάνκαν σπουδάζοντας στο Λονδίνο και το Παρίσι με την Barbara Kane 

ΣΑΒΒΑΤΟ (τμήματα 10 ατόμων) ΕΝΑΡΞΗ 6/10/18

“Μαθαίνοντας για το σώμα μου και τη φωνή μου μέσα από το θέατρο»

Ώρα: 11.00 – 12.00 ηλικίες σε 8 – 10 ετών

Ώρα 12.00 – 13.30 ηλικίες 11 – 12 Ετών

Ωρα 17.00 – 19.00 ηλικίες 13 – 15 Ετών

theatro 2018

Μέσα από θεατρικές τεχνικές και ασκήσεις εξερευνώ τις δυνατότητες του σώματός μου και της φωνής μου. Αξιοποιώντας θεατρικά εργαλεία, τραγούδια, λογοτεχνικά κείμενα ξεκινώ ένα μοναδικό ταξίδι στη θεατρική σκηνή.  Στόχος των μαθημάτων είναι α) η ενεργοποίηση των εκφραστικών μέσων που διαθέτει ούτως ή άλλως το ανθρώπινο σώμα και η φωνή, β) η καλλιέργεια της φαντασίας και της δημιουργικότητας.

Βαγγέλης Τσίμος: Θεατρολόγος: γεννήθηκε στις 18 Μαρτίου 1996 και έκτοτε ζει στον Κολωνό. Ολοκληρώνει τις σπουδές του στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχοντας ως ειδίκευση την “Παιδαγωγική Προσέγγιση του Δράματος”.  Μέσω του μαθήματος “Θεατρολόγος Εμψυχωτής” παρακολούθησε αλλά και δίδαξε το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής, στο “Πρώτο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων” και στα “Ραλλεια Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία Πειραιά”. Πέρυσι ολοκλήρωσε την Πρακτική του άσκηση διδάσκοντας το μαθήμα της Θεατρικής Αγωγής της Α’ Λυκείου στο “52ο Λύκειο Αθηνών”.  Ακόμα, έχει εργασθεί ως ηθοποιός σε παραστάσεις, Το Έκτο Πάτωμα σκην. Γαρυφαλλιά Τσιάρα, Ο Χάσης σκην. Φοιτητών, Ομήρου Οδύσσεια σκην. Φοιτητών, Το Κάστρο της Ωριάς σκην. Φοιτητών, Λυσιστράτη σκην. Φοιτητών. Αλλά και ως τραγουδιστής, Αφέντης και Δούλος σκην. Ηλία Ευαγγελίδη Και ως καραγκιοζοπαίχτης μαζί με συμφοιτητές πλησίον του Άθου Δανέλλη, στο έργο “Ο Μέγας Αλέξανδρος και το Καταραμένο Φίδι”  Είναι αυτοδίδακτος στην κλασσική κιθάρα και μαζί με την ομάδα ΡΕΠΕΡΑΖ πραγματοποίησαν κάποιες ζωντανές εμφανίσεις στον πολυχώρο “Σταθμαρχείον”. Τα τελευταία τρία χρόνια έχει συμμετάσχει και παρακολουθήσει σεμινάρια σωματικού θεάτρου, τεχνικές σωματικού θεάτρου με θέμα την “Επιστροφή” με την Ρόζα Προδρόμου και “Towards an Ensemble : Presence, Impulse, Ritual”, με την Άλκηστις Πολύχρονη και τον Gary Solomon.Τέλος, υπήρξε μέλος της Θεατρικής Ομάδας ΡΕΠΕΡΑΖ από το 2015 έως και την διάλυσή της το 2017.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ (τμήματα 10 ατόμων) ΕΝΑΡΞΗ 7/10/18

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Ώρα: 11.00 – 12.00 ηλικίες σε 4 – 5 ετών

Ώρα 12.00 – 13.00 ηλικίες 5 – 7 Ετών

Ωρα 13.00 – 14.00 ηλικίες 7 – 9 Ετών

MOYSIK 2018

Η «τέχνη» της μουσικοκινητικής αγωγής, είναι μία «νέα τέχνη» η οποία χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια και απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας, ακόμα και σε ενήλικες! Κύριο χαρακτηριστικό της είναι ο συνδυασμός της μουσικής και της κίνησης!
Η εισαγωγή της μουσικής αγωγής στις προσχολικές και πρωτοσχολικές ηλικίες των παιδιών, αποτελεί το πρώτο βήμα για την έμπρακτη αισθητική αγωγή του παιδιού. Το ευαισθητοποιεί ως προς τη μουσική και το βοηθά να έρθει σε επαφή με βασικές αρχές, όπως ο ρυθμός, η κίνηση, ο χορός, το τραγούδι, η μελωδία, το τονικό ύψος, κλπ.

Εμψυχώτρια Μουσικοκινητικής: Σωτηρία Οικονομοπούλου, απόφοιτος του τμήματος «Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής», της Σχολή Μουσικής Τεχνολογίας, του Τ.Ε.Ι. ΗΠΕΙΡΟΥ

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ:
ΠΟΛΙΤΕΙΑ: Μοναστηρίου 136 & Θηναίας, Ακαδημία Πλάτωνος

τηλ. 210 5120650 (18.00 – 22.00)

https://www.facebook.com/politeia.akadimiaplatonos?ref=br_rs

e-mail: politeiapolitismos@gmail.com

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s