“Οι Jazzy Trap” παρουσιάζουν αγγλόφωνα κομμάτια της rock, pop και disco σκηνής σε Jazzy και μοντέρνους ρυθμούς

Σάββατο 28 Απριλίου 2018, ώρα 21.00

Οι Jazzy Trap είναι ένα ντουέτο (Elia Tsara – φωνητικά , κιθάρα, Gus Dibelas – πιάνο)

afisa
Στο πρόγραμμά τους μπορεί να ακούσει κανείς κλασικά rock κομμάτια, όπως αυτά των Beatles και της Patti Smith, φθάνοντας στους Journey και τους Roxette. Ωστόσο, δεν αφήνουν έξω την disco σκηνή, διασκευάζοντας Abba, ούτε τα blues, παίζοντας και τραγούδια της Etta James. Πολύ περισσότερο, μην ξαφνιαστεί κανείς αν ακούσει στο πρόγραμμά τους και νεότερους καλλιτέχνες, όπως Caro Emerald και Ed Sheeran. Όλα τα παραπάνω διασκευασμένα κυρίως με πιάνο και φωνή, σε μια δικιά τους απόχρωση επηρεασμένη από τους jazzy ρυθμούς. Οι ζωντανές εμφανίσεις τους έχουν ξεκινήσει σε νυχτερινούς χώρους της Αθήνας.

Η Elia Tsara (Ήλια Τσάρα) είναι τελειόφοιτη του Μουσικού Σχολείου Ιλίου, απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Καποδιστριακού και έχει κάνει μεταπτυχιακό στη Μουσική Κουλτούρα και Επικοινωνία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παρακολούθησε μαθήματα κλασικής κιθάρας στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας, και κατά καιρούς συμμετείχε σε διάφορα rock σχήματα (Sunny Sunny, The Burning Stone, Mihalis Tsakiris Band) παίζοντας κυρίως ηλεκτρική κιθάρα και ακουστική, αλλά και τραγουδώντας. Στους Jazzy Trap ερμηνεύει rock και blues κομμάτια, ακολουθώντας την πιο jazzy εκδοχή τους στο πιάνο.

Ο Gus Dibelas (Κώστας Διμπέλας) έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στην αρμονία , την αντίστιξη, τη φούγκα και την ενορχήστρωση σε ωδεία και τα τελευταία 5 χρόνια με δάσκαλο το Βασίλη Μητρόπουλο (υποψήφιος λέκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών στον τομέα της ενορχήστρωσης). Είναι απόφοιτος Μουσικής Τεχνολογίας του Ιεκ Ακμή. Πλέον είναι καθηγητής της θεωρίας της μουσικής, διδάσκει σε ωδείο μουσική τεχνολογία και παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα πιάνου και αρμονίου, μουσικής τεχνολογίας, αρμονίας και θεωρητικών. Ασχολείται επαγγελματικά με τη σύνθεση και την ενορχήστρωση. Παράλληλα έχει στο ιστορικό του τη συμμετοχή του σε αρκετά σχήματα (Secret Illusion, False Metal). Η κύρια του ενασχόληση είναι η κλασική μουσική αλλά και το συμφωνικό metal. Tον καιρό αυτό, ως και ιδρυτικό μέλος των Fallen Arise, περιοδεύει στην Ευρώπη μαζί τους ενώ βρίσκεται και σε ηχογραφήσεις για τον επερχόμενό τους δίσκο. Στους Jazzy Trap έχει διασκευάσει με τον δικό του τρόπο τα κομμάτια του συγκεκριμένου ντουέτου, επηρεασμένος από την jazz σκηνή και πολύ περισσότερο από την κλασική του παιδεία.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s