Εργαστήρι  Κοσμήματος… με Διάφορα Υλικά,  από την ιδέα μέχρι τη “βιτρίνα”

 

Με την Μαρία Φιλίππου 

Ένα εργαστήρι αλλιώτικο από τα άλλα!

unnamed

Σε αυτό το εργαστήρι κοσμημάτων δίνεται βάση στην έμπνευση της δημιουργίας μέσω “παιχνιδιών” με διάφορα υλικά που παρέχοντα. Κατόπιν θα οδηγηθούμε στην εξερεύνηση της κατασκευής και θα πειραματιστούμε με την προώθηση στο διαδικτυακό και όχι μόνο περιβάλλον.   Σκοπός του εργαστηρίου είναι να αφυπνίσουμε την αισθητική μας και να αποχτήσουμε   γνώσεις και εργαλεία για την υλοποίηση της ιδέας μας ολοκληρωμένα.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

Το Χειροποίητο Κόσμημα είναι η δουλειά μου από το 2002.   Χρησιμοποιώ διάφορα υλικά, από χάντρες μέχρι φυσικά στοιχεία, ύφασμα, δέρμα μεταχειρισμένο, μακραμέ και πλεχτό με βελονάκι. Έχω σπουδάσει σχέδιο μόδας στο Λονδίνο, στο Central Saint Martins  και θα  οργανώσω μαθήματα εφ’ όλης της ύλης:  με ασκήσεις καλλιτεχνικής αντίληψης,  με ασκήσεις μορφών και χρωμάτων,  με φωτογράφιση κοσμήματος, με προώθηση, με κοστολόγηση, και φυσικά κατασκευή  όπου θα προσφέρω κάποια υλικά για να μπορούν να δουλέψουν χωρίς να χρεωθούν αρχικά οι συμμετέχοντες.

Έτσι οι μαθητές θα μάθουν να ασκούν τους πειραματισμούς τους,  να εξερευνούν την αισθητική και θα αποχτήσουν τις απαραίτητες  γνώσεις ώστε να αναρτήσουν την φωτογραφία της δημιουργίας τους στο διαδίκτυο. Διότι όπως γνωρίζετε, στις μέρες μας τα πάντα περνούν από ‘κει, αλλά και είναι ευχαρίστηση του δημιουργού να το μοιραστεί.

καθε Πέμπτη 18.00 – 19.30 από 2 Νοεμβρίου

ΔΗΛΏΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΣΤΟ : politeiapolitismos@gmail.com

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s