Aπό τις 27 Ιουνίου ως τις 3 Ιουλίου 2016 σε συνεργασία με το χώρο γνώσης και Πολιτισμού “Πολιτεία” (Μοναστηρίου 136 και Θηναίας) στην είσοδο του αρχαιολογικού πάρκου της Ακαδημίας του Πλάτωνα.
Απευθύνεται γενικά σε μαθητές – γονείς, φοιτητές , μουσικούς και κατασκευαστές μουσικών οργάνων και περιλαμβάνει πρωϊνά εργαστήρια κουρδίσματος και κατασκευής μπαγκέτας, απογευματινά μαθήματα τεχνικής, μουσικά σύνολα και events καθώς και μικρή έκθεση γιά την ιστορία και την κατασκευή του οργάνου. Η τελευταία ημέρα (ρεσιτάλ κλασσικής μουσικής γιά κύμβαλο), θα λήξει με performance -παρουσίαση του κύμβαλου από την Victoria Herencsar.
H δεξιοτέχνης του κυμβάλου, σολίστ της Ουγγρικής όπερας Victoria Herencsar γεννήθηκε στη Βουδαπέστη και άρχισε να μαθαίνει κύμβαλο σε ηλικία τριάμισυ χρονών. Μαθήτρια της Ι.Τ. Toth, αποφοίτησε από την Ακαδημία Ferenc Liszt το 1974. Εμφανίζεται σε κονσέρτα κλασσικής και παραδοσιακής μουσικής σε όλο τον κόσμο, σαν σολίστ αλλά και σαν μέλος συμφωνικών ορχηστρών και συνόλων δωματίου (Berliner Symphonies, Spain National Symphony, Dresdner Philarmonics, Singaporean Chinese Orchestra, κ.ά.). Δίνει διαλέξεις γιά την ιστορία, το ρεπερτόριο και τη διδασκαλία του κυμβάλου και είναι ιδρύτρια και πρόεδρος της διεθνούς ένωσης παικτών χορδόφωνων κρουστών (CWA) , πραγματοποιώντας το πρώτο διεθνές φεστιβάλ κυμβάλου και συγγενών οργάνων στην Ουγγαρία, το 1991. Είναι καθηγήτρια (λέκτορας) στο τμήμα μουσικών σπουδών της Ακαδημίας τεχνών της Banska Bystrica (Σλοβακία) από το 1997 και επίτιμος καθηγήτρια του Κινεζικού κονσερβατορίου του Πεκίνου από το 2005. Διδάσκει κύμβαλο σε διάφορα διεθνή μουσικά σεμινάρια – φεστιβάλ (Balassagyarmat /Oυγγαρία από το 1994, Abaujszanto /Ουγγαρία, το 2005 κ.ά). Πολλοί συνθέτες της έχουν αφιερώσει συνθέσεις τους.