“τραγούδια για τον Έρωτα και την Αγάπη” ΡΗΝΙΩ ΚΟΥΡΔΑΚΗ & ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ ΒΑΛΕΝΣΤΑΙΝ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ, ώρα 21.00

Στον χώρο γνώσης και πολιτισμού «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» Ακαδημία Πλάτωνος

Σύμπραξη στη σκηνή, με τίτλο ” Πρώτη Πράξη “, δύο καλλιτεχνών : μιας ερμηνεύτριας  και ενός δημιουργού και ερμηνευτή. Είναι η ΡΗΝΙΩ ΚΟΥΡΔΑΚΗ με φωνή και ο ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ ΒΑΛΕΝΣΤΑΙΝ με πιάνο και φωνή.

afisa

Θα ακουστούν αυτοσχεδιασμοί στο πιάνο αλλά και τραγούδια των ΛΕΟΝΑΡΔΟΥ ΒΑΛΕΝΣΤΑΙΝ, Μ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, Μ.ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ,  ΚURT WEILL και άλλων, κυρίως Ελλήνων. Τα περισσότερα είναι τραγούδια για τον Έρωτα και την Αγάπη, πάλι. Γιατί ο Έρωτας, μα πιο πολύ η Αγάπη, είναι πυξίδα προς ένα φωτεινότερο χωροχρόνο.

Η ΡΗΝΙΩ ΚΟΥΡΔΑΚΗ νιώθει το τραγούδι σαν “τα φτερά της ψυχής” της που, εδώ και μισό αιώνα δοκιμάζει κάθε φορά σα να΄ ναι το πρώτο βήμα ενός ατελείωτου ταξιδιού στο χρόνο. Αυτή τη φορά αφήνεται στους δρόμους του ΛΕΟΝΑΡΔΟΥ ΒΑΛΕΝΣΤΑΙΝ αλλά και σε γνώριμα τραγούδια μιας μουσικής πορείας που ξεκινά στα 13 της από την ελληνική κοινότητα των πολιτικών προσφύγων της Ρουμανίας και που κορυφώνεται με την συνεργασία της με τον Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ στις ” Μπαλλάντες της οδού Αθηνάς “. Έχει συνεργαστεί με συνθέτες και μουσικούς μεταξύ των οποίων οι Σ. Κασσάρας, Θ. Μπιλιλής, ΒatisseAblinger, Δ. Λέκκας, Ειρήνα Βαλεντίνοβα , Τ. Καρακατσάνης κ.α.

Με τη φωνή της έχει συμβάλει σε ταινίες και θεατρικά έργα, πρωταγωνίστησε σε όπερα , σε οπερέτα , επιθεωρήσεις , musicals.Mε το τραγούδι ταξίδεψε στον κόσμο.

Ο ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ ΒΑΛΕΝΣΤΑΙΝ είναι συνθέτης, πιανίστας (αυτοσχεδιαστής κυρίως) και τραγουδοποιός ο οποίος από το 1982 έχει παρουσιάσει μουσική του σε μουσικές σκηνές, δημόσιους χώρους, φεστιβάλ νεολαιών, θέατρα. Έχει, μεταξύ άλλων, γράψει μουσική για κινηματογράφο και θέατρο.

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s