Τα Ιπτάμενα Koala προσγειώνονται στην Πολιτεία!

Το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, στις 21:00, τα Ιπτάμενα Koala θα πραγματοποιήσουν την πρώτη τους προσγείωση στο χώρο γνώσης & πολιτισμού “Πολιτεία” με ρυθμικές μουσικές, θανατηφόρες ατάκες και κοαλίσια διάθεση.

Koala afissa

Τα Koala* είναι ένα κουαρτέτο που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο περίπου από τον Τάσο Κόλλια και τον Γιώργο Σίνο μετά από μεγάλη περισυλλογή, άσκοπα γρατζουνίσματα και μάσημα φύλλων ευκάλυπτου. Αποφάσισαν να μοιραστούν τις αγωνίες τους και όσους ευκάλυπτους είχαν περισσέψει με την Άννα Πασπάτη, η οποία από τη χαρά της άρχισε να τραγουδά. Το σχήμα πλαισιώθηκε πριν από λίγους μήνες στα κρουστά από τη Λίλη Φωτοπούλου, που άκουσε το ηχηρό ερωτικό τους κάλεσμα και έγινε αμέσως δεκτή, καθώς κανένα συγκρότημα της άγριας ζούγκλας δεν νοείται χωρίς το κλασικό ταμ ταμ.

Ακόμα κι αν δεν ανήκετε στα μαρσιποφόρα, σας περιμένουμε για να περάσουμε καλά με ξένες επιτυχίες των τελευταίων 50 χρόνων σε φιλικές προς το δέρμα και τα μαλλιά εκτελέσεις.

 

 

*Το κοάλα μοιάζει πολύ στην εμφάνιση με το γουόμπατ, που είναι ο πιο κοντινός του συγγενής, αλλά έχει παχύτερο κι απαλότερο τρίχωμα, πολύ μεγαλύτερα αυτιά, και μακρύτερα άκρα, τα οποία έχουν πέντε δάχτυλα το καθένα με μεγάλα, κοφτερά νύχια για να το βοηθούν στο σκαρφάλωμα. Το βάρος ποικίλλει: ένα μεγάλο νότιο αρσενικό μπορεί να ζυγίζει 14 κιλά, ενώ ένα μικρό βόρειο θηλυκό μπορεί να ζυγίζει 5 κιλά.Το κοάλα έχει ασυνήθιστα μικρό εγκέφαλο, με 40% της κρανιακής κοιλότητας να καταλαμβάνεται από υγρό. Είναι το μόνο ζώο στη γη με τόσο ελαττωμένο εγκέφαλο. Σε γενικές γραμμές είναι ζώο σιωπηλό, αλλά τα αρσενικά μπορούν να παράγουν κατά την εποχή του ζευγαρώματος ένα πολύ ηχηρό κάλεσμα που ακούγεται μέχρι ένα χιλιόμετρο μακριά.

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s