Aφήγηση ιστοριών του Νασρεντίν Χότζα στα Τούρκικα και στα Ελληνικά.

Το Σαββατο 7 Νοεμβρίου 2015  στις 20;00 θα κάνουμε συναφήγηση ιστοριών του Νασρεντίν Χότζα στα Τούρκικα και στα Ελληνικά.από τους: 
Gozde Atalay Kokkoris & Παναγιώτης Κόκκορης
pdf1

Ζουν μια κλοουνίστικη ζωή στο σπίτι, στο δρόμο, στο θέατρο, στα σχολεία, στις πλατείες  και στα φεστιβάλ! Ο Παναγιώτης συνηθίζει να λέει ότι : Για να ταξιδεύσεις  δεν χρειάζονται χρήματα, μόνο πίστη στο ταξίδι… Ο “δρόμος” που χαράζεις σε προστατεύει και πως όσο πιο ψηλά  σκέφτεσαι  τόσο πιο ψηλά πας!

Το αφισάκι σχεδιάστηκε από την Μαργαρίτα Τζανέτου

Gozde Atalay Kokkoris:

Ηθοποιός, κλόουν, καλλιτέχνης του δρόμου, δασκάλα της Yoga. Αφηγείται ιστορίες με τον σύζυγό της Π. Κόκκορη. Αποφοίτησε από το τμήμα Κριτικής Θεάτρου και Δραματουργίας του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης το 2004. Ασχολείται ενεργά με την υποκριτική από το 2000 ενώ παράλληλα δούλεψε ως δασκάλα Θεάτρου και Δημιουργικού δράματος μετά την αποφοίτησή της. Η πρώτη της επαφή με τον κόσμο του κλόουν ήταν το 2009 στο EMCA (Municipality Circus School) στην Ισπανία. Η βασική σπουδή της στο σωματικό θέατρο,  στην ουδέτερη μάσκα και στον κλόουν υπήρξε με τους Hernan Gene και Gabriel Chame Buendia στο “CHAME and GENE ESTUDIOS TEATRALES” στη Μαδρίτη και με τον Thomas Prattki στο πρόγραμμα του LISPA (London International School of Performing Arts)  στο Βερολίνο. Συμμετείχε και παρακολούθησε με υποτροφία το νέο  professional development program (IMPP) of LISPA στο Βερολίνο. Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια μικράς και μακράς διάρκειας σχετικά με το σωματικό θέατρο με καθηγητές όπως οι Mario Gonzalez, (teacher in Conservatoire National Superieur D’Art Dramatique in Paris), Giovanni Fusetti, (founder of Helicos International Theater School in Italy), Patrick Van Den Boom, (teacher of  De Goudse Clown School from Netherlands). Από το 2009, ζει και εργάζεται σε διάφορες  χώρες παίρνοντας μέρος σε διεθνή προγράμματα και φεστιβάλ, δίνοντας παραστάσεις και διδάσκοντας.

Παναγιώτης Κόκκορης:
Performer (Κλόουν, ηθοποιός, καλλιτέχνης του δρόμου, αφηγητής παραμυθιών, ξυλοπόδαρος)
Η βασική σπουδή του στο σωματικό θέατρο,  στην ουδέτερη μάσκα και στον θεατρικό κλόουν υπήρξε με τον Hernan Gene και Gabriel Chame Buendia στο “CHAME and GENE ESTUDIOS TEATRALES” στη Μαδρίτη  και με τον Thomas Prattki στο professional development program (IMPP) του LISPA (London International School of Performing Arts)  στο Βερολίνο. Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια μικράς και μακράς διάρκειας με καθηγητές όπως οι Francis Albiero (La compagnie Flex, France),   Mario Gonzalez (teacher of Conservatoire National Superieur D’Art Dramatique in Paris), Giovanni Fusetti  (founder of Helicos International Theater School in Italy), Patrick Van Den Boom (teacher of  De Goudse Clown School from Netherlands). Έχει συμμετάσχει ως performer και ως εκπαιδευτής σε πολλά  Ευρωπαϊκά  προγράμματα με στόχο τη δημιουργία  παραστά-σεων σε απομονωμένες περιοχές και τη βοήθεια ευπαθών  κοινωνικών  ομάδων. Ενώ από το 2007, ζει και εργάζεται σε διάφορες  χώρες παίρνοντας μέρος σε διεθνή προγράμματα, δίνοντας παραστάσεις και διδάσκοντας .  Άρχισε να ασχολείται  συστηματικά με το παραμύθι από τον Οκτώβριο του 2013 παρακολουθώντας το 2ετές σεμινάριο του Δημήτρη Προύσαλη καθώς και άλλα μικρότερης διάρκειας από γνωστούς στο χώρο αφηγητές. Έχει συμμετάσχει στο 4ο και στο 5ο  φεστιβάλ αφήγησης Πηλίου ενώ είναι μέλος και της Ομάδας Αφήγησης “Παραμυθοπεράσματα”. Παράλληλα αφηγείται ιστορίες και με την γυναίκα του, Gozde Atalay Kokkoris απ΄την Τουρκία.

Γεννήθηκε  το 1977 και μεγάλωσε στα Σαϊτέικα έναν οικισμό του Βέλου Κορινθίας. Αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών το 2002 και ξεκίνησε ένα μεταπτυχιακό το οποίο εγκατέλειψε σύντομα. Το 2005 ταξίδεψε και έμεινε για 6 μήνες στην Ιρλανδία. Επηρεασμένος  απ’ τον  εκεί τρόπο ζωής αλλά και από την ανά-γκη της δικής του εσωτερικής αναζήτησης , αποφάσισε να   συνεχίσει τα ταξίδια του σε διά-φορες  χώρες  της Ευρώπης, Ασίας και Ωκεανίας. Δουλεύοντας  περιστασιακά σε διαφορετι-κούς εργασιακούς  χώρους με μόνο στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων για να συνεχίσει το ταξίδι. Το 2007 ήρθε σε επαφή με τις παραστατικές  τέχνες  παρακολουθώντας μια σειρά επαγγελματικών σεμιναρίων για  ανιματέρ, διασκεδαστές, ξυλοπόδαρους και ζογκλέρ. Ευ-θύς  αμέσως ξεκίνησε να δουλεύει στο χώρο αυτό ενώ ταυτόχρονα  συμμετείχε  σε διεθνή σεμινάρια σωματικού θεάτρου με εξειδίκευση στον θεατρικό κλόουν. Συνέχισε τις σπουδές  του ως κλόουν στην Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία. Έχει συμμετάσχει ως performer και ως δάσκαλος σε πολλά  Ευρωπαϊκά  προγράμματα με στόχο τη δημιουργία  παραστά-σεων σε απομονωμένες περιοχές και τη βοήθεια ευπαθών  κοινωνικών  ομάδων. Έχει ζήσει σε διαφορετικές  χώρες  δουλεύοντας ως κλόουν, ανιματέρ, ξυλοπόδαρος και παραδίδο-ντας μαθήματα που σχετίζονται με τις τεχνικές του σωματικού θεάτρου. Είναι παντρεμένος με την Gozde Atalay Kokkoris απ΄την Τουρκία  που επίσης είναι ηθοποιός  και κλόουν.

Άρχισε να ασχολείται  με το παραμύθι από τον Οκτώβριο του 2013 και είναι μέλος της Ομάδας Αφήγησης “Παραμυθοπεράσματα”

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s