ΛΕΣΧΗ ΑΦΗΓΗΣΗΣ στην “ΠΟΛΙΤΕΙΑ” ΛΕΣ;

Οι Παραμυθοκόρες και η “Πολιτεία”  Χώρος Πολιτισμού σας καλούν στην πρώτη συνάντηση της Λέσχης Αφήγησης «Λες;» για αυτή τη χρονιά στις 6/11 στις 21.00. Φέρτε μαζί σας το κέφι σας και την αγαπημένη σας ιστορία!

LES_Paramythia_small

Αυτός που ονειρεύεται ξυπνά,

η σκιά προσπερνά

Όταν σου λέω μιαν ιστορία

Η ιστορία είναι ψέμα

Μα πρόσεξε καλά, όμορφη κόρη

Καλό παλικάρι

Η ιστορία είναι ψέμα

Ό,τι λέει είναι αλήθεια.

(Alice Kane, The Dreamer Awakes)

Οι ιστορίες ξεπήδησαν στον κόσμο την στιγμή που ο άνθρωπος γεννήθηκε και από τότε είναι ένας πιστός σύντροφος. Μέσα από τις ιστορίες, ο άνθρωπος προσπάθησε να εξηγήσει τον κόσμο του και να βάλει σε τάξη το χάος. Οι ιστορίες υπήρξαν πάντα παρηγοριά στους πόνους της ζωής, επιφώνημα χαράς σε στιγμές ευτυχισμένες, ένας τρόπος να εκφράσει ο άνθρωπος όνειρα και ελπίδες, να αντιμετωπίσει φόβους και να εκπληρώσει επιθυμίες. Οι ιστορίες σου λένε πού ήσουν και πού χρειάζεται να πας.

Κι αν οι εποχές άλλαξαν, οι ανάγκες του ανθρώπου παραμένουν ίδιες, ίδιες και οι αγωνίες οι φόβοι και τα ερωτήματά του. Έτσι και η ανάγκη να ακούμε και να λέμε ιστορίες είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Όλοι κρύβουμε μέσα μας έναν παραμυθά και λέμε ιστορίες της καθημερινότητάς μας. Γιατί, λοιπόν, να μην μοιραστούμε  αυτές τις ιστορίες με άλλους ανθρώπους; Γιατί να μην δοκιμάσουμε και άλλα είδη ιστοριών, παραμύθια και θρύλους, λογοτεχνία και ποίηση;

DSC00308

Έτσι γεννήθηκε η ιδέα μιας Λέσχης Αφήγησης, όπου άνθρωποι θα επικοινωνούν μέσα από ιστορίες. Άνθρωποι άγνωστοι μεταξύ τους θα λένε ιστορίες, θα μοιράζονται εμπειρίες και θα γνωρίζονται με έναν διαφορετικό τρόπο.

Οι συναντήσεις της Λέσχης Αφήγησης γίνονται μια φορά το μήνα. Άνθρωποι εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους κάθονται γύρω από ένα τραπέζι, μοιράζονται ιστορίες και παίζουν αυτοσχεδιαστικά παιχνίδια, γίνονται μια παρέα.

Η είσοδος στη Λέσχη Αφήγησης “Λες;” είναι ελεύθερη και το μόνο που χρειάζεται να φέρετε μαζί σας είναι μια ιστορία.

Παραμυθοκόρες: Βασιλεία Βαξεβάνη, Αντωνία Βέλλιου, Ιφιγένεια Κακριδώνη

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s