Εργαστήρι Σεναρίου και Φιλοσοφική ομάδα Αρχίζουν στην “Πολιτεία”

ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ Κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα ώρα 7 μ.μ. εως 9 μ.μ.

Ομάδα φιλοσοφίας «Πολιτεία» Πρώτη συνάντηση: 25 Οκτωβρίου, Θα μιλήσει η Ευσταθία για το «δικό της» Μάρκο Αυρήλιο.

Εργαστήρι Σεναρίου, “Από τη θεωρία στην πράξη” με τον Θανάση Σκρουμπέλο

Από 30 Οκτωβρίου και Κάθε Παρασκευή 5 μ.μ. – 18.30   

Εργαστήρι Σεναρίου

Σας αρέσει ο Κινηματογράφος;

Θα θέλατε να γράψετε ένα σενάριο και να γυρίσετε την δική σας ταινία;

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Κάθε Παρασκευή 17.00 έως 18.30

Έναρξη Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

AFISA SENARIO

Στόχος είναι να μάθουμε  για το πώς περνάει κανείς από τη θεωρία στην πράξη, το ίδιο, δηλαδή, το γράψιμο.  Καθώς ένα σημαντικό μέρος του εργαστηρίου βασίζεται στην ανάλυση των σεναρίων γνωστών και καλών ταινιών, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν, αν μη τι άλλο, να «βλέπουν» τις ταινίες με ένα πιο απαιτητικό, σχεδόν επαγγελματικό, μάτι.

Σε πρώτο επίπεδο, ο  στόχος του σεμιναρίου είναι να εξοικειώσει (έμπρακτα) τους συμμετέχοντες με βασικά ζητήματα σεναρίου. Σε δεύτερο επίπεδο, στόχος είναι στο τέλος του σεμιναρίου ο καθένας από τους συμμετέχοντες να έχει γράψει το σενάριο μιας μικρού μήκους ταινίας.

Skroymp;elos

Ο Θανάσης Σκουρμπέλος γεννήθηκε στον Κολωνό το 1944. Σπούδασε Καλές Τέχνες (χαρακτική και αγιογραφία) στην Αθήνα και κινηματογράφο στο London Film School), με υποτροφία της Διεθνούς Αμνηστίας, ως διωκόμενος από τη δικτατορία. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος σε αθηναϊκές εφημερίδες και περιοδικά, ενώ έχει γράψει αρκετά σενάρια για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση: “Ανατολικός άνεμος”, “Τοπική εφημερίδα”, “Καλή πατρίδα, σύντροφε”, “Η Αριάδνη μένει στη Λέρο” κ.ά. Έχουν εκδοθεί τα βιβλία του “Εργατικό παραμύθι”, “Μετανάστες”, “Τα φίδια στον Κολωνό”, “Ο Αϊ Γιώργης των Γραικών”. Έχει γράψει και σκηνοθετήσει τις μεγάλου μήκους ταινίες: “Ο Τζώνης Κελν, κυρία μου”,” Χαβάη”, “Αλιόσσα”, την ομαδική “Νέος Παρθενώνας”, και την σπονδυλωτή “Η αυλή με τα σκουπίδια”. Ασχολείται επίσης με τη συγγραφή και τη μετάφραση θεατρικών έργων (“Χαβάη”, “Μυστικές φωνές”, “Γέρμα”, “Γέλιο στο σκοτάδι” κ.ά.). Έχει εκλεγεί αρκετές φορές μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών και είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος

H Διάρκεια είναι περίπου 15 – 20 ώρες 

Το εργαστήρι είναι δωρεάν

και η συμμετοχή στα έξοδα του χώρου είναι 10 Ευρώ για όλο το σεμινάριο…

&

ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ Κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα ώρα 7 μ.μ. εως 9 μ.μ.

Ομάδα φιλοσοφίας «Πολιτεία» Πρώτη συνάντηση: 25 Οκτωβρίου, Θα μιλήσει η Ευσταθία για το «δικό της» Μάρκο Αυρήλιο.

 

EYSTATHIA

Η φιλοσοφία  δεν είναι υπόθεση μόνο των λογίων και των καθηγητών. Η φιλοσοφία  είναι  αναγκαίο συστατικό ζωής όλων μας. Είναι η βάση για την ευδαιμονία μας. Είναι επάρκεια .  Σε μια εποχή που η «περιουσία» μας έχει δεχθεί ληστρική επιδρομή με στόχο  την ουσία μας ,η φιλοσοφία έρχεται να μας δώσει τη δύναμη που χρειαζόμαστε για να αντισταθούμε και να μας υπενθυμίσει ποιοι είμαστε. Μας καλεί  να ζήσουμε το τώρα μας και να δημιουργήσουμε. Μας καλεί να αφυπνιστούμε υπαρξιακά. Για μας δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Οι αριθμοί χρεοκόπησαν . Η χαρά της ύπαρξης πηγάζει μόνο μέσα από το βίωμα του τώρα  .Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη  αλλά  είναι και μια σπουδαία ευκαιρία για μια  παγκόσμια αφύπνιση συνειδητότητας  που αυτή με τη σειρά της θα μας δώσει καινούργια  άνθη πολιτισμού.

    Ποιος θα ήταν ο καταλληλότερος χώρος για τη φιλοσοφική μας ομάδα; Μα φυσικά , η πρώτη ακαδημία φιλοσοφίας στον κόσμο, η Ακαδημία του Πλάτωνος και ο χώρος  πολιτισμού «πολιτεία»

Κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα δηλώνουμε την παρουσία μας στο μαγικό χώρο «πολιτεία»  με τη φωνή μας ή ακόμα και με τη σιωπή μας,  για να στοχαστούμε στο  πώς θα εφαρμόσουμε τη φιλοσοφία στην καθημερινότητά μας.  Γιατί τελικά  ισχύει ότι : «Φιλοσοφία θα πει να μην έχεις ανάγκη αν ο άλλος θα κάνει ή δε θα κάνει κάτι…»

αφισα φιλοσοφιας

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s