ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!! ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ 2015!!!!

“ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΣΑΝΤΣΟ” της Ηρώς Διαμαντούρου
Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015,  στις 21:30

Σκηνοθεσία: Πάρις Τακόπουλος, Ερμηνεία: Νίκος Καλαμό, Ένδυμα: Βέρα Ζεύκη

Layout 1
Το έργο δεν έχει να κάνει με το ιδιόμορφο δίδυμο (Δον Κιχώτης και Σάντσο Πάντσα) που περιφέρεται στους αγρούς εκπροσωπώντας την εξωφρενική ανιδιοτέλεια και την υλοποίηση των υψηλών ιδανικών που είναι αδύνατο να νοθευτούν, εκπροσωπώντας τη χίμαιρα.
Δεν παρουσιάζονται πια οι αντιθέσεις των ηρώων, η εξωτερική τους εμφάνισή και οι απίθανες γκάφες μέσα σε μια γκροτέσκα φαρσοκωμωδία.
Ασκητική η φιγούρα του Καλαμό αποδίδει μαζί με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής του εκείνη την κούραση ενός ονειροπόλου, επαναστάτη , εξαπατημένου, αδικημένου και οπωσδήποτε καθόλου διακαιομένου μαχητή , υπέρμαχου των υψηλών ιδανικών και ιδεών.
Λίγα λόγια
Ο Δον Κιχώτης, ο Αλόνσο Κιχάνος δηλαδή, λίγο πριν πεθάνει έμεινε για πρώτη φορά ολομόναχος, χωρίς να τον ζαλίζει ο ασταμάτητος και πεζός αντίλογος του Σάντσο Πάντσα. Άρρωστος και ταλαιπωρημένος από τις εξευτελιστικές του περιπέτειες, βίωσε την απόλυτη μοναξιά και την απέχθεια απέναντι στον δημιουργό του. Για τις τελευταίες του αυτές έξι ώρες, ο Θερβάντες έγραψε πολύ λίγα πράγματα. Το ανικανοποίητο όμως πνεύμα του Δον, έρχεται να μας εξομολογηθεί τι συνέβη στη μοναχική και μυστική εκείνη σκηνή θανάτου.
Πρόκειται για κωμικοτραγικό εσωτερικό μονόλογο διάρκειας 55’, που αναφέρεται στη σχέση του ανθρώπου με τα ιδανικά του και κυρίως στην επώδυνη διαδρομή προς την διάλυση των προσωπικών μύθων και την αποκατάσταση του απλού εαυτού. Αποτελεί ως εκ τούτου μια έμμεση υποκειμενική παρουσίαση και ανάλυση του Δον Κιχώτη του Θερβάντες, συμπληρώνοντας έτσι ένα κενό του μεγάλου αυτού έργου-μανιφέστου ενάντια στο Εύκολο, έργο που, όπως είπε ο Χάινε, είναι η «καλύτερη σάτιρα κατά του ανθρώπινου ενθουσιασμού».
Ο μονόλογος γράφτηκε κατόπιν παραγγελίας του ηθοποιού Νίκου Καλαμό.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ώρα 21,30

ΑΡΤΕΜΙΣ ΤΣΙΡΟΥ & ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΥ

Μουσική βραδιά με κέφι και χιουμορ!!!

αφισα

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s