ZHTAME την στήριξη των Πανεπιστημιακών φορέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και την στήριξη όλων των πολιτών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

www.civicarts.com-downloads-RETAIL&LEISURE.pdf(2)

Στον κόμβο Λένορμαν & Κηφισού, στα όρια Ακ. Πλάτωνος – Κολοκυνθούς – Περιστέρι,  στο πρώην εργοστάσιο Μουζάκη, η εταιρεία  Artume που εξαγόρασε η BlackRock (ελέγχει τις ελληνικές τράπεζες), επιδιώκει με κάθε μέσο την κατασκευή ενός Mall εμπορίου και μαζικής ψυχαγωγίας με τον τίτλο  “AcademyGardens”, 55.000 τμ.  Οι «επενδυτές» δηλώνουν πως θα συμβάλλουν στην «αξιοποίηση» του Αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνα, αλλά και του μελλοντικού Μουσείου της Πόλης των Αθηνών.  Υπόσχονται χιλιάδες θέσεις εργασίας που υπολόγισαν με μαθηματικούς τύπους στα χαρτιά.  Τα σχέδια της Artumeστηρίζουν   πρώην και  νυν Δήμαρχος στην Αθήνα (Κακλαμάνης-Καμίνης), ο Σγουρός  και, κυρίως,  όλες οι κυβερνήσεις της τελευταίας περιόδου, που έχουν ρημάξει τις ζωές μας αφήνοντας στην ανεργία πάνω από 1.500.000 εργαζόμενους και νέους.

  • Με διαδικασίες μιας νύχτας κατεδάφισαν κτίρια βιομηχανικής αρχιτεκτονικής κληρονομιάς.
  • Με επιλεκτικές ρυθμίσεις εξαιρούν την ιδιοκτησία μόνον της Artume  από τη μείωση των όρων δόμησης που προβλέπεται για όλη την περιοχή γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο.
  • Άλλαξαν τις χρήσεις γης πάλι μόνο για την ιδιοκτησία της Artume.
  • Σχεδιάζουν,  με απαίτηση του επενδυτή, την άμεση σύνδεση του Mall με τον αρχαιολογικό χώρο μέσα από πεζόδρομους.

Η πολυεθνική διάλεξε με μεγάλη ακρίβεια τη θέση. Στο στόχαστρό της εκτός από την εκμετάλλευση του αρχαιολογικού χώρου, είναι η αρπαγή της αγοράς της δυτικής Αθήνας

Η καραμέλα που πέταξαν για να αρπάξουν ευχαρίστως, συγκυβέρνηση, δήμαρχοι και λοιποί είναι η «αναβάθμιση», που οι ίδιοι ΔΕΝ ΠΡΟΩΘΟΥΝ εδώ και 40 χρόνια.

Το περιτύλιγμα είναι η δήθεν «τοπική ανάπτυξη και οι νέες θέσεις εργασίας»  όταν οι εμπορικοί σύλλογοι της περιοχής υπολογίζουν ότι το Mallθα οδηγήσει στην ΑΠΩΛΕΙΑ 6000 θέσεων εργασίας από τα μαγαζιά που λειτουργούν σήμερα και θα κλείσουν.

Η κατασκευή του  Mall, σημαίνει: v  Καταστροφή των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων των Σεπολίων, του Κολωνού, του Σκουζέ, του Πλάτωνα, όσων ακόμα επιβιώνουν από την επίθεση των μνημονίων.

v  Ερήμωση στο Μπουρνάζι, στην εμπορική αγορά στο Περιστέρι και άλλους γειτονικούς δήμους.

v  Οικονομικές δραστηριότητες «φούσκα» που θα γεννήσουν κτίρια- φαντάσματα, όπως αυτά της Ολυμπιάδας 2004.

v  Κυκλοφοριακή συμφόρηση- τσιμεντοποίηση.

Σημαίνει εμπορευματοποίηση ενός παγκόσμιας αξίας Πολιτιστικού αγαθού.  Σας καλούμε σε  συναγερμό για να μην προχωρήσουν τα σχέδια τους. Η συλλογική  προσπάθεια κατοίκων- αυτοαπασχολούμενων και μικρομεσαίων επιχειρηματιών μπορεί να τους σταματήσει.

Μάθετε περισσότερα στο:http://akadimia-platonos.blogspot.gr

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ.

Εμείς ως φορέας και ως κάτοικοι  της Ακαδημίας του Πλάτωνος, συμφωνούμε μέσα από τη φιλοσοφία των δράσεων που λειτουργούμε χρόνια τώρα,  πως είναι ανάγκη να προωθήσουμε πέρα από το στενό πλαίσιο του χώρου μας  ένα όραμα ανάπτυξης που θα ξεφεύγει από τα τοπικά πλαίσια και θα αποτελέσει μοντέλο συνύπαρξης της ήπιας ανάπτυξης των οικονομικών δραστηριοτήτων των ανθρώπων μέσα από την φιλοσοφία και τον πολιτισμό.

GE
Η Ακαδημία του Πλάτωνος μέσα από την παρέμβαση των κατοίκων της, (της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΛΑΤΩΝΟΣ που συμμετέχουμε κι εμείς ως κάτοικοι) αποτελεί για εμάς ένα παγκόσμιο πείραμα που επιδιώκει την επικράτηση της ξεχασμένης φιλοσοφίας των προγόνων μας και της κοινωνικής προόδου, ενάντια στην υπερεκμετάλλευση των οργανωμένων συμφερόντων που στο όνομα του άκριτου κέρδους τσιμεντοποιούν χώρους της ιστορίας μας, φτιάχνοντας φαβέλλες δίπλα σε πλασματικά ευημερούσες κοινωνίες.
in-the-park2
Για να υπάρξει υλοποίηση του ονείρου μας, χρειαζόμαστε την στήριξη και προώθηση μιας ήπιας ανάπτυξης ενός παγκόσμιου φιλοσοφικού κέντρου στην περιοχή μας.
Για αυτό το στόχο, απαραίτητη είναι η σύμπραξη πανεπιστημιακών φορέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μαζί με συνειδητοποιημένους πολίτες που θέλουν να υπάρξουν σε ένα περιβάλλον κοινωνικής και οικονομικής συγκρότησης που θα προάγει νέες εναλλακτικές δραστηριότητες που εμφορούνται από την κληρονομιά της φιλοσοφικής ιστορίας μας.
αρχείο λήψης
Όλοι οι πολίτες που προωθούμε τούτες τις ιδέες, θέλουμε να υπάρχουν ενεργά προσποριζόμενοι οι κάτοικοι μέσα σε αυτό το πείραμα που θα λειτουργεί με οργανωτικές υπεύθυνες δομές, υπηρετώντας το όραμα δημιουργίας ενός αστικού μοντέλου που θα προωθεί παγκόσμια την πολιτιστική κληρονιμιά της Ακαδημίας του Πλάτωνα.

GE

Οι επισκέπτες από όλο τον κόσμο, θα μπορούν να μετέχουν σε συνέδρια ειδικών πανεπιστημιακών ανακοινώσεων, αλλά και φιλοσοφικών θεμάτων. Επίσης οι τέχνες που αφορούν στην αρχαία γραμματεία θα λειτουργούν με στόχο την ανακίνηση των ξεχασμένων αξιών απέναντι στην υπερεκμετάλλευση της σύγχρονης ιδιωτείας.

 

συμπόσιο 1 004

Πέρα από τους «ειδικούς» επισκέπτες όμως, σπουδαία λειτουργία της δομής που προτείνουμε θα είναι και η φιλοξενία Ελλήνων και παγκόσμιων τουριστών που σε μια ενοποίηση με τα υπόλοιπα μνημεία της Αθήνας θα δίνουν μια αξέχαστη εμπειρία που ουσιαστικά θα λειτουργεί ως παιδεία για αυτούς.

392579-Προτεινόμενη_διαδρομή_σύνδεση_αρχαιολογικών_χώρων_Αθήνας

Η ανάπτυξη κλειστών κέντρων κερδοσκοπικού χαρακτήρα που λειτουργούν ως κερδοσκοπικοί φορείς φολκλορικού περιεχομένου ως προς την ιστορία της κληρονομιάς μας, κρίνουμε ότι είναι το πρόβλημα της εποχής μας που εμπορευματοποιεί ότι δεν πρέπει να εκποιείται εκφυλιζόμενο από την κληρονομιά μας. Ανάπτυξη χωρίς την ενσυνείδητη οργανωμένη συνεπικούρηση των κατοίκων μιας περιοχής δεν υπάρχει, έστω κι αν κατά κόρον μας παρουσιάζουν οι πολιεθνικές αυτή η λειτουργία ως αντιπρόταση .

_MG_7052

Οι θέσεις εργασίας που προκύπτουν σε μεγάλες κάθετες εκμεταλλεύσεις ενισχύουν την ομηρία των 250 ευρώ μισθού σε υποτελείς εργαζόμενους που το μόνο που κάνουν είναι να σκέφτονται την επιβίωσή τους.
Εμείς δεν πιστεύουμε στην φοβική επιβίωση, αλλά στο ευ πράττειν της φιλοσοφικής μας κληρονομιάς που την λειτουργούμε μέσα από την παράδοσή μας, έστω κι αν η ανιστόρητη εξέλιξη θέλει να μας την στερήσει.
Πιστεύουμε εμείς οι κάτοικοι που οραματιζόμαστε, ότι μέρος της ιδιωτείας των πολιτικών αρχόντων μαζί με συμφέροντα πολιεθνικών εταιρειών, θέλουν να εκμεταλλευτούν με τριτοκοσμικό μοντέλο το μουσείο και την παγκόσμια κληρονομιά ξεχνώντας ότι δεν εμπορευματοποιείται με καταστροφές η ιστορίας μας.

kleisto
Η καταστροφή έγκειται στο ότι θα νεκρώσει μια ολόκληρη περιοχή μέσα από τον λειτουργικό αποκλεισμό της τόσο εμπορικά όσο και κοινωνικά από την σημερινή επισκεψιμότητα του χώρου απο τους κατοίκους. Στα μεγάλα αστικά κέντρα της Ευρώπης απαγορεύονται τα μεγάλα υπερ καταστήματα μέσα στον αστικό ιστό. Στην Ελλάδα της μεσιτετίας και του χρηματισμού των επίορκων αρχόντων, αυτό έχει γίνει καθεστώς παραλύοντας τις δομές του κοινωνικού οικονομικού ιστού που όλοι αντιλαμβανόμαστε από την ηθική και οικονομική κρίση της εποχής μας.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s