Ακαδημία Πλάτωνος!!! Η γειτονιά μας…

Η Επιτροπή Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνος δημιουργεί …. « το στέκι»
SINEMA
Η Επιτροπή Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνος μετράει ήδη πέντε χρόνια δράσης στη γειτονιά μας. Η ακύρωση της κατασκευής του κτιρίου της Νομαρχίας στην Αίμωνος ήταν η αρχή. Μεσολάβησαν πολλή δουλειά, συνελεύσεις και κινητοποιήσεις μαζί με σημαντικό αριθμό κατοίκων αλλά και αλληλέγγυων φορέων για τη σωτηρία και την αναβάθμιση του Αρχαιολογικού Πάρκου, αλλά και της περιοχής των Λαχανόκηπων.

Πετύχαμε όλοι μαζί πολλά. Δεν έχουμε τελειώσει όμως, όπως μας φωνάζουν οι εξελίξεις στο πρώην Μουζάκη. 
Παράλληλα, η Επιτροπή Κατοίκων λειτούργησε 2 χρόνια σχεδόν «Το στέκι αλληλεγγύης», κυρίως για ανταλλαγή ρούχων, με σημαντική επιτυχία. Ενεργοποιήθηκε για το πρώτο «χαράτσι» της ΔΕΗ, εκδίδει την εφημερίδα που κρατάτε στα χέρια σας και η οποία που έχει αγκαλιάσει μεγάλος αριθμός κατοίκων και επιχειρηματιών, υποστηρίζει τη λειτουργία του blog akadimia-platonos.blogspot.com που έχει αποκτήσει ακτινοβολία πολύ ευρύτερη από τη γειτονιά μας.
Σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο για όλους, σκεφθήκαμε πως η δράση και οι πρωτοβουλίες μας χρειάζονται νέα πνοή, νέα αέρα και νέους στόχους για να συναντηθούν με τις σημαντικότερες ανάγκες της γειτονιάς και των κατοίκων της. Οι καιροί εξάλλου απαιτούν να βρεθούμε μπροστά στο κύμα της αντίστασης απέναντι στην άγρια επίθεση που έχει εξαπολυθεί εναντίον της κοινωνίας.
Παίρνουμε την πρωτοβουλία να δημιουργήσουμε «το στέκι». Ένα νέο χώρο, στη συμβολή των οδών Θηναίας και Μοναστηρίου ( απέναντι από την είσοδο του πάρκου), που θέλουμε να γίνει ζωντανό κύτταρο προβληματισμού και δράσης από τη γειτονιά για τη γειτονιά. Σε αυτό χώρο θα στεγάσουμε τις δράσεις που στοχεύουμε να γίνουν πόλος έλξης και συνάμα σημείο συνάντησης των κατοίκων που αντιστέκονται.

· Θέλουμε να δράσουμε στα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν σχεδόν όλους, όπως είναι τα χαράτσια, τα χρέη στις τράπεζες και τις εφορίες και το επακόλουθο των κατασχέσεων ακόμη και του μοναδικού σπιτιού που έχουμε.
· Να λειτουργήσει το Δίκτυο χωρίς μεσάζοντες, μια διαφορετική προσέγγιση στη σχέση παραγωγού – καταναλωτή
· Να κάνουμε Ενισχυτική Διδασκαλία για παιδιά Δημοτικού
· Να προσφέρουμε την Ανταλλαγή ρούχων και παιχνιδιών
· Να οργανώσουμε Πολιτιστικές εκδηλώσεις, ξεναγήσεις στον αρχαιολογικό χώρο του Πάρκου της Ακαδημίας Πλάτωνα
· Να λειτουργήσουμε Δανειστική Βιβλιοθήκη
· Να συλλέξουμε και να προσφέρουμε παραδοσιακούς σπόρους και φυτά
Για όλους αυτούς τους στόχους η παρουσία και η φωνή της Επιτροπής Κατοίκων οφείλει να δυναμώσει στη γειτονιά μας. Για όλους αυτούς τους στόχους χρειάζεται η ενεργή συμμετοχή και προσφορά των κατοίκων. Για όλους αυτούς τους στόχους σας καλούμε να αγκαλιάσετε, να συμμετέχετε και να δράσετε ως μέλη στην Επιτροπή Κατοίκων της Ακαδημίας Πλάτωνα. Η Επιτροπή είμαστε όλοι εμείς που αγωνιζόμαστε για την περιοχή μας και τις ζωές μας.

Advertisement

2 thoughts on “Ακαδημία Πλάτωνος!!! Η γειτονιά μας…

    • ειμαστε στην Ακαδημία Πλάτωνος διπλα στο Αρχαιολογικό πάρκο. Μοναστηρίου 136 στην πρωτη σελίδα εχει χάρτη…
      Απο Ομόνοια ή από Μεταξουργείο το 051 που πηγαινει στα πρακτορία σταση παάιο τέρμα… ειμαστε ανοιχτά καθε μέρα απο 5 μ.μ. εως 11.30 και σαββατοκυριακα 11 π.μ. με 2 μ.μ. και 5 μ.μ. εως 11.30 μ.μ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s