ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2013 ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ…

Στην Πολιτεία συνεχίζουμε για δεύτερη χρονιά να δημιουργούμε μέσα από την γνώση και την τέχνη. Στόχος μας να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να ανταλλάξουμε ιδέες, γνώσεις και να έχουμε σταδιακά μια αλληλεπίδραση που, εκτός από εκπαίδευση, θα μας εφοδιάσει και με την παιδεία που χρειαζόμαστε για να αλλάξουμε όσα μας ενοχλούν γύρω και μέσα μας.

 Προκειμένου να λειτουργήσει ένα τέτοιο εγχείρημα το μόνο που χρειάζεται είναι άνθρωποι με όρεξη, ιδέες και καλές προθέσεις.

Περιμένουμε να έρθετε στις εκδηλώσεις μας να γνωριστούμε να ακούσουμε τις δικές σας προτάσεις και να συμμετέχετε στις ομάδες που δημιουργούνται στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και του μοιράσματος.

 Η συμμετοχή όλων μας κρίνεται όχι μόνο καλοδεχούμενη,αλλά και απαραίτητη. Ό,τι θα γίνει για εμάς ξεκινά μόνο από εμάς. 

Οι πρώτες προτάσεις- ιδέες έφτασαν κιόλας!!!!

Α) Συνεχίζει και διευρύνεται η ομάδα Κινηματογραφικής λέσχης(που αγαπήθηκε την περασμένη χρονιά από όλους)

Η Συνάντηση της ομάδας θα γίνει στις 15/11 ώρα 19.00 Δηλώστε συμμετοχή όσοι θέλετε να είσαστε σε αυτή την ομάδα.

Β) Δημιουργείται ομάδα για την κατασκευή πλατφόρμας – ιστοσελίδας στο ιντερνετ για ευκολότερη επικοινωνία μεταξύ μας και καταγραφής των δράσεών μας.

(Σε αυτή την ομάδα χρειαζόμαστε ανθρώπους που ασχολούνται με το ιντερνετ από γραφίστες μέχρι κατασκευαστές ιστοσελίδων).

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ… ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΑΣ!!

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΘΑ ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ  10/11, ώρα 17.30

 ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ    ΘΕΜΑ: «Αριστοτέλης και Νους»

Εισηγήτρια: Ευσταθία  Βαλιάντζα  (Πολιτικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου .Διδάκτωρ Επιστημών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Διδάσκουσα στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το μάθημα της «Φιλοσοφίας των Τεχνικών Επιστημών)

aristotelis660

Κατά τον Αριστοτέλη o νους είναι η υψηλότερη μορφή διανοητικής δραστηριότητας.Μια ευθεία και άµεση σύλληψη βασικών αληθειών.Ο νους παίζει έναν κρίσηµο ρόλο στην Αριστοτελική έννοια του Θεού.Ο Θεός είναι νους αντικείµενο του οποίου είναι ο ίδιος ο νους. 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/11 έως ΚΥΡΙΑΚΗ 1/12

 ΕΚΘΕΣΗ: «Δημιουργίες από ΠΑΝΙ και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά» από την Φρειδερίκη Τσίρου

Fabric-Book-Covers

«Η δημιουργία είναι για μένα τρόπος ζωής. Τα χέρια μου χαίρονται όταν δημιουργούν οτιδήποτε. Από ρούχα, τσάντες, πίνακες, μέχρι πίττες και μουσακά. Εμπνέομαι από τη φύση, τους ανθρώπους και τις ιδέες»…

 ΣΑΒΒΑΤΟ 16/11 ώρα 21.00

 ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ με τους ΑΡΑΘΕΛ”

ARATHEL_jpg_522x363_q85

Οι “Αραθέλ” είναι ένα μουσικό σχήμα τριών ατόμων. Αποτελούνται από την Θέλμα Καραγιάννη στο τραγούδι και τα κρουστά, την  Αρετή Κοκκίνου στις κιθάρες και τον Θεσσαλονικιό  Αλέξανδρο Καστανιώτη στο τραγούδι, το καβάλ και την  γκάιντα. Παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα που εναλλάσσει τραγούδια από το σύγχρονο ελληνικό έντεχνο ρεπερτόριο με  παραδοσιακά τραγούδια της  Ελλάδας και των γειτονικών μας χωρών

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/11 ώρα 19.30

 ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ  Pray the devil back to hell

Παρουσίαση – Συντονισμός: ΛΟΚΡΟΙ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ

a

Οι γυναίκες της Αφρικής: Μια ιστορία αγάπης και δύναμης

2002. Η Λιβερία μαστίζεται από αλλεπάλληλους εμφύλιους πολέμους εδώ και δεκαετίες.Ο θάνατος, η βία και ο τρόμος αποτελούν τον κανόνα της ζωής των Λιβεριανών. Τότε οι γυναίκες αποφασίζουν να δράσουν. Το ντοκιμαντέρ “Pray the devil back to hell” αποτελεί συγκλονιστική μαρτυρία της δράσης των γυναικών της Λιβερίας, οι οποίες με μη βίαιες μεθόδους κατόρθωσαν να φέρουν την ειρήνη στη χώρα τους.

Είναι ένα ντοκουμέντο της δύναμης του αποφασισμένου ανθρώπου. Μια γιορτή της ζωής γεμάτη δάκρυα πόνου και ευτυχίας. Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους

ΠΕΜΠΤΗ 21/11 ώρα 22.30

3 ΦΕΣΤΙΒΑΛ STAND UP COMEDY 2013

 Παράσταση διαγωνιζομένων549060_448935321810551_1090855033_n

Το stand up comedy είναι ένας συνδυασμός, ένα έξυπνο κείμενο, ένας χαρισματικός άνθρωπος, ένα μικρόφωνο, είναι τέχνη με κανόνες – εξαιρέσεις και  πολύ, μα πολύ γέλιο!!!!                                                                                                                                            Μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε το 1ο και 2ο  Φεστιβάλ Stand up Comedy, το 3ο  Φεστιβάλ  αποτελεί πλέον θεσμό στα καλλιτεχνικά δρώμενα.

Το Πολύτροπο Τέχνης και η ΠΟΛΙΤΕΙΑ συμπαρίσταται ολόψυχα στον Αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ που συνεχίζουν να εκπέμπουν ακόμη και σήμερα και τους ευχαριστεί που από την πρώτη στιγμή στήριξαν και εξακολουθούν να στηρίζουν τον θεσμό του Φεστιβάλ Stand up comedy στην Ελλάδα.

Γιατί στους δύσκολους καιρούς μας  όλοι χρειαζόμαστε την καλή κωμωδία!!!!

 ΣΑΒΒΑΤΟ 23/11  ώρα 21.00

ΜΟΥΣΙΚΗ της ΠΑΡΕΑΣ με τους  pianIVistas

1374915_10202449402140792_1359522472_n

Ένα πιάνο, τρεις φωνές και πολύ δημιουργικότητα συνθέτουν τους pianIVistas. Η παρέα του Εθνικού Ωδείου άφησε τα μαθήματα, κάθισε στο πιάνο και πέρασε τραγούδια δημιουργώντας μια παράσταση «έτσι … unplugged». Το ρεπερτόριο τους αποτελείται από πολλά αγαπημένα σε όλους, τραγούδια κυρίως ελληνικά αλλά και με ξένες επιρροές.  Ποπ, έντεχνο, ροκ, λαϊκό αλλά και μπαλάντες μόνο με την συνοδεία ενός πιάνου, συνθέτουν μια ατμοσφαιρική μουσική παράσταση με έμφαση στην ερμηνεία και στην μελωδικότητα των στίχων. Οι pianIVistas δημιουργήθηκαν το Σεπτέμβριος του 2012 στην Αθήνα. Αποτελούνται από ένα πιάνο και τρεις φωνές συνθέτοντας μουσικές παραστάσεις unplugged. Σκοπός τους είναι να γεφυρώσουν τις αποστάσεις ανάμεσα σε ροκ και λαϊκό, έντεχνο και ποπ.

Τους pianIVistas συνθέτουν με αλφαβητική σειρά οι : Ηλίας Μαρούδας (φωνή), Χρυσάνθη Νικολοπούλου (πιάνο – φωνή),  Βάσω Τσιρτσίκου (φωνή), Όλγα Χαζάπη (φωνή)

 

 

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s