ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ 23ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

2.400 χρόνια από την ίδρυση της Ακαδημίας του Πλάτωνος
Ο χώρος γνώσης και πολιτισμού «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» δημιούργησε ομάδα νέων  που θα βοηθήσουν στην οργάνωση του συνεδρίου στο Αρχαιολογικό πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος  στις 6 Αυγούστου και θα δώσουν το δικό μας μήνυμα για την ανάπτυξη που εμείς θέλουμε στην Ακαδημία Πλάτωνος.
 Ζητάμε από όλα τα μέλη μας και τους φίλους να δηλώσουν συμμετοχή.
Στείλτε μας τα στοιχεία σας (Όνομα, Επώνυμο, Τηλέφωνο και ηλεκτρονική διεύθυνση)
στο e- mail : politeia.akadimiaplatonos@yahoo.gr
Και θα σας στείλουμε την φόρμα συμμετοχής του συνεδρίου.

Χρειάζεται η στοιχειώδης γνώση Αγγλικής γλώσσας.
Οι συμμετέχοντες μπορούν, αν επιθυμούν και δηλώσουν, να πάρουν μέρος σε όλες τις εκδηλώσεις του συνεδρίου, διεκδικώντας μια σπάνια ευκαιρία να παραβρεθούν σε ένα Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας τέτοιας εμβέλειας, που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στο φυσικό του χώρο, την Ακαδημία του Πλάτωνα.
Από την οργανωτική επιτροπή του 23ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Φιλοσοφίας και τον πρόεδρο της κ. Κων/νο Βουδούρη  θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες ‘Βεβαιώσεις Συμμετοχής’.
3
Λίγα λόγια για το Συνέδριο 
Από  4 έως 10 Αυγούστου 2013  γίνεται στην χώρα μας το 23 Παγκόσμιο συνέδριο Φιλοσοφίας, για τα 2.400 χρόνια από την ίδρυση της Ακαδημίας του Πλάτωνος.
Στις 6 Αυγούστου το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Πάρκο  της Ακαδημίας Πλάτωνος.Κορυφαίες προσωπικότητες του πνεύματος από όλο τον κόσμο, ανάμεσα στους οποίους ο Γίργκεν Χάμπερμας, ο Ουμπέρτο Έκο και οΛούκα Σκαραντίνο, συμμετέχουν στο 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας, που για πρώτη φορά πραγματοποιείται στην χώρα μας, 4 – 10 Αυγούστου.Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 4 Αυγούστου το πρωί, στην Φιλοσοφική Σχολή και το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη των εργασιών στο Ηρώδειο,η οποία θα περιλαμβάνει ένα μουσικό πρόγραμμα, μια προβολή του μουσικού πολιτισμού της Ελλάδος, αλλά κι ευρωπαϊκό μουσικό πρόγραμμα.Το συνέδριο περιλαμβάνει όλη τη θεματική της φιλοσοφίας με κύριο άξονα την φιλοσοφία ως έρευνα και τρόπο ζωής. Αυτό είναι ένα θέμα πάρα πολύ σημαντικό, διότι για πρώτη φορά τίθεται το ζήτημα υπό αυτή την έννοια, ότι δηλαδή η φιλοσοφία μετράει και ως τρόπος ζωής. Κι αυτό τονίζεται για πρώτη φορά και μας φέρνει πίσω στις πηγές της Ελληνικής φιλοσοφίας, γιατί στην Ελλάδα κυρίως, από τον Σωκράτη και μετά, η φιλοσοφία μετράει πάρα πολύ σε σχέση με τον τρόπο ζωής που κάνουν οι φιλόσοφοι, ο οποίος αποτελεί και παράδειγμα για την πολιτική κοινωνία.

Picture123rd World Congress of Philosophy (WCP 2013)

Athens, 4 – 10 August 2013

School of Philosophy, National & KapodistrianUniversity of Athens, Greece

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s