Συμπόσιο στην Ακαδημία του Πλάτωνα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013, ώρα 8:30μμ

SymposioΗ Πολιτεία του Πλάτωνα και τα τμήματα ιταλικής γλώσσας και επεξεργασίας κειμένου σάς καλούν στο Συμπόσιο που συνδιοργανώνουν με θέμα «Ελλάδα: αγάπα την ή παράτα την».

Στο πλαίσιο του Συμποσίου θα προβληθεί η ταινία “Italy: Love it or leave it” σε σκηνοθεσία Gustav Hofer, Luca Ragazzi. Πρόκειται για δύο νέους που ζουν στην Ιταλία και αναρωτιούνται αν θα πρέπει να φύγουν μετανάστες στη Γερμανία ή θα πρέπει να μείνουν στη χώρα τους και να αγωνιστούν για ό,τι αξίζει.

Πριν την προβολή της ταινίας θα γίνει σύντομη εισαγωγή για το νόημα και την ιστορική αξία του Συμποσίου (πρακτική που ακόμα  διατηρούμε και δεν την έχουμε εγκαταλείψει μαζί με τις αξίες μας) και μετά την προβολή θα ακολουθήσει Συμπόσιο με θέμα «Ελλάδα: αγάπα την ή παράτα την». Τη συζήτηση συντονίζει η Ρίκα Ιωαννίδου, καθηγήτρια ιταλικής γλώσσας και πολιτισμού.

Οπλιστείτε, λοιπόν, με διάθεση για συζήτηση, ένα φύλλο χαρτί και μολύβι για σημειώσεις και μία ψάθα ή ό,τι σας βολεύει για να απολαύσετε την εκδήλωση στο φιλόξενο γρασίδι του πάρκου.

Για συμμετοχή: 

ΠΟΛΙΤΕΙΑ   Μοναστηρίου 136 – Ακαδημία Πλάτωνος

Τηλ. 2105120650

e-mail: politeia.akadimiaplatonos@yahoo.gr

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s