Δίκτυο Αλληλεγγύης

 Δίκτυο Αλληλεγγύης Γνώσης

Αλλήλεγγύη < {αλληλοβοήθεια , αλληλοκαταννόηση / η εγγύηση

καισυναίσθηση αμοιβαίων υποχρεώσεων και δικαιωμάτων}

Ενημερωθείτε από το  blog: moluvi.blogspot.gr  

Δίκτυο Αλληλεγγύης μέσα από την γνώση
Aλληλεγγύη < {αλληλοβοήθεια , αλληλοκαταννόηση / η εγγύηση και συναίσθηση αμοιβαίων υποχρεώσεων και δικαιωμάτων}

Πρόκειται για την απόπειρα δημιουργίας μιας ομάδας ανθρώπων που να έχουν τη διάθεση να βγουν από τη φυσική και συναισθηματική τους απομόνωση, με στόχο να έρθουν πιο κοντά σε άλλους ανθρώπους και να δημιουργήσουν πραγματικές σχέσεις, να μοιραστούν, να νιώσουν χρήσιμοι και ενεργοί και ότι ανήκουν σε ένα σύνολο μέσα στο οποίο μπορούν να στηρίζουν και να στηρίζονται, χωρίς ψιλά γράμματα, δεύτερες σκέψεις και κομματικούς χρωματισμούς.

Όντας μέλος αυτής της ομάδα ο καθένας αποδέχεται ότι είναι ίσος απέναντι στον άλλο, πέρα από οποιεσδήποτε πολιτικές, ιδεολογικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις, καταγωγή κλπ. και ενστερνίζεται την έννοια της αλληλεγγύης. Αυτές είναι και οι μόνες προϋποθέσεις ένταξης σε αυτήν.

Για την ώρα το Δίκτυο (250 εγγεγραμμένα μέλη) έχει σαν μέσο έκφρασής του κυρίως τη διεξαγωγή μαθημάτων και σεμιναρίων αλληλεγγύης , καθώς και εκδηλώσεις που αφορούν την γνώση και τον πολιτισμό και επεξεργαζόμαστε πολλές άλλες ιδέες.

Απώτερος στόχος είναι να δημιουργηθεί εδώ, όπως δημιουργούνται ήδη σε άλλες γειτονιές και θα συνεχίσουν να δημιουργούνται, μια εστία δημιουργικής αλληλεπίδρασης των πολιτών, αλληλεπίδραση που σταδιακά θα μας εφοδιάσει με την παιδεία που απαιτείται για να αλλάξουμε όσα μας ενοχλούν γύρω και μέσα μας. Προκειμένου να λειτουργήσει ένα τέτοιο εγχείρημα το μόνο που χρειάζεται είναι άνθρωποι με όρεξη, ιδέες και καλές προθέσεις. Η συμμετοχή όλων μας κρίνεται όχι μόνο καλοδεχούμενη, αλλά και απαραίτητη. Ό,τι θα γίνει για εμάς ξεκινά μόνο από εμάς.

Σας περιμένουμε!

Ενημερωθείτε:
blog: moluvi.blogspot.gr
mail: moluvi@hotmail.gr

Advertisement

2 thoughts on “Δίκτυο Αλληλεγγύης

  1. Καλημερα σας επιδη ειμαι νεα στην περιοχη θα μπορουσα να μαθω αν γυνοντε πρωινα μαθηματα ενηλικων ? Ενδιαφερομε για πλεκτο και κοσμημα. Θα ηθελα να μαθω πωσο ειναι το καθε μαθημα και τις ωρες και μερες. Ευχαρηστω

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s